Скандал! Родители на кандидат-общински съветник крият далавери за 2 млн (Подробности)

0

- Advertisement -

Грегор Данков, кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Мездра, се оказа забъркан в скандал за солидна сума, разбра Debat.

Оказа се, че баща му е бил отстранен от длъжност като изпълнителен директор на „Екоинд“ АД, както и от съвета на директорите на предприятието. Решението е от 25 септември тази година, а причината са установени липси за близо 2 милиона лева, предават от Блиц.

Бащата на кандидат-съветника – Владислав, е подписал куп договори за заем, при това със съдействието на съпругата си, която е адвокат. Още по-скандално в случая е, че в момента тя е в процедура по отнемане на адвокатските й права. Самият договор за заем е с бомбастичните 17% месечна лихва и неустойки.

- Advertisement -

Плевенският окръжен съд е преценил, че тези действия на родителите на Грегор Данков застрашават „Екоинд” АД със щета от още над 600 000 лв., т.е. общата щета за предприятието ще надхвърли  2,5 млн. лева.

Пишман адвокатката Данкова прави 3 неуспешни опита да впише в Агенцията по вписвания особен залог на предприятие на „Екоинд” АД в нейна полза, при това само с подписите на съпруга си Владислав Данков, който притежава едва 34%  от акциите на предприятието и нейния подпис.

Това е грубо престъпление – опит за кражба на предприятие и по тази причина независимият съд е взел такова решение.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече