Това ли ще е най-евтиният автомобил в света? (Фото)

0

- Advertisement -

Biomega е датска компания, занимаваща се с производството на велосипеди, така че не бихме могли да очакваме да представят автомобил. Те обаче направиха точно това, а отгоре на всичкото творението им е електрическо.

Казва се Biomega EV и засега е просто концепт, което е тъжно, имайки предвид, че изглежда доста интересно и със сигурност би привлякъл интерес на пазара. Добрата новина е, че създателите му имат намерение да го лансират в сериен вид, а цената ще бъде 20 000 евро.

Всичко около колата на Biomega се върти около пълното оползотворяване на вътрешното пространство и скандинавския минимализъм.

Колкото до техническите спецификации, те не са нищо особено – максимална скорост от 130 км/ч, мощност от 82 к.с. и максимален пробег с едно зареждане от 160 километра.

- Advertisement -

Една от най-странните черти на необикновената кола е липсата на нещо, което напомня радиаторна решетка в предната част. Ясно е, че електромоторите нямат нужда от функционираща такава, но все пак тя е най-изразителното нещо във всеки автомобил.

Тук на това място има просто едно прозрачно стъкло. За фарове са предвидени 8 мощни светлодиода, врати няма, а джантите са покрити със специални капаци, за да се подобри аеродинамиката.

електромобил

Страничните огледала също са елемент от миналото според Biomega, защото на тяхно място са монтирани елегантни камери. Същото важи и за кръглия волан – тук той е с правоъгълна форма, предават от ПИК.

Ако Biomega спази обещанието си, има защо да се вълнуваме, тъй като това ще се превърне в най-достъпния електромобил на пазара

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече