Блъф ли се оказа партията на Слави? „Няма такава държава“ още е без регистрация, адресът й измислен – в непостроена сграда

0

- Advertisement -

Партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ май ще се окаже блъф, коментират политически анализатори.

Вече 10 дни след като се проведе учредителното събрание с 559 бъдещи членове на формацията, бившият ТВ водещ и неговите заместници или представители на контролните органи все още не са подали комплекта от документи в Софийския районен съд, който е необходим, за да се започне процедурата по регистрирането на партията.

Процедурата може да се отложи с 3 месеца, но е факт, че обикновено новосформиращите се партии бързат да я задействат веднага след учредителното си събрание. За това обаче са нужно не само документите от събранието, но също и списък, който да съдържа личните данни и постоянния адрес на не по-малко от 2500 членове.

Слави Трифонов

- Advertisement -

Според отлично запознати с делата на Дългия, проектът му е забуксувал точно там, тъй като в момента броят на подписалите се е няма и 1000, пише lupa.bg.

Както вече стана ясно, Слави може да има проблеми при съдебната регистрация и заради името на партията си – „Няма такава държава“, както и заради логото, което използва. По-точно – с присъствието на националния флаг в него.

За капак се оказа, че има и проблем адреса, който Трифонов е задал като седалище на партията си. Централата, поне по документи, се помещава в… недостроена сграда без Акт 16!

„Това са твърде много спънки, които няма как да минат процеса на регистрация на която и да било партия“, напомнят юристи.

Което ще рече, че Слави и да иска, няма как да се намърда в политическия живот в страната веднага след местните избори. Дори и всички изисквания да са спазени, регистрацията на „Няма такава държава“ може да се не преди Нова година, предават от ПИК.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече