НЛО или оптическа илюзия? Тази мистериозна снимка от преди 55 години няма обяснение до днес (Вижте я)

0

- Advertisement -

Тази мистериозна снимка, направена в началото на 60-те години на миналия век все още кара любители на конспирациите, а и учени, да си блъскат главите в търсене на отговор какво се крие зад нея.

Направено от любител фотограф, с най-обикновен фотоапарат, на открито, фотото изглежда като част от фантастичен филм.

НЛО

Каналът „Watch This“ разказва историята на снимката, която е обвита и до ден днешен в мистерия: През 1964 г. англичанинът Джим Темпълтън си купил нов фотоапарат и решил да се възползва от хубавото време, за да заведе на пикник съпругата и дъщеря си.

Естествено, той направил много снимки, най-вече на дъщеричката си. По това време той и не подозирал, че една от тези снимки ще се превърне в един от най-известните и коментирани фотоси в света и ще стане повод за сериозни дебати между експертите и вярващите в НЛО.

- Advertisement -

Когато Джим проявил лентата, останал стъписан. На снимките, точно зад дъщеря му ясно се вижда силует на човек в бяло, който приличал на астронавт.

Фотографът, както и семейството му, са категорични, че в този момент никой друг не е бил там. В интервю за BBC Темпълтън дава подробна информация. Пред Daily Mail през 2002 г. мъжът разказа следното: „Направих три снимки на дъщеря ми Елизабет в една и съща поза. Когато ги проявих и ги погледнах, бях шокиран да видя нещо като астронавт точно зад нея.“

Снимката била отпечатана в местните вестници през 60-те години и съвсем естествено предизвикала международно внимание по целия свят. Въпреки това мнозина твърдят, че това е просто оптическа илюзия. Други твърдо застават зад твърдението, че това е астронавт, появил се незнайно как точно там.

Снимката придобила толкова голяма популярност, че дори експертите от компанията „Кодак” трябвало официално да потвърдят, че със сигурност не става дума за монтаж.

Така Джим Темпълтън остава в историята като създателят на една от най-известните снимки, на които се вижда паранормална дейност. До днес за нея все още няма обяснение, предават от Блиц.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече