Скандал! Работи ли законно адвокатската кантора Манчев и Рътков? Ето как са отнети адвокатските права на Стоян Рътков и причината поради която НАП го е погнала! (Документи + още скандални схеми)

0

- Advertisement -

- Advertisement -

Адвокатската  кантора „Манчев и Рътков“ може да се окаже, че работи незаконно, научи HotArena. Причината – скандалният  Стоян Рътков е с отнети адвокатски права, а точно той е един от съдружниците в кантората.

Софийска Градска Прокуратура е предявила иск срещу адвокатско дружество „Манчев и Рътков“ поради факта, че единия от съдружниците, а именно адвокат Стоян Рътков е отписан като адвокат, поради което не може да бъде съдружник. Отписването, което на практика представлява отнемане на адвокатски права, се е случило преди повече от две години. Делото е насрочено за 27.11.2019г. в Софийски Градски Съд. Проведеното разследване разкри възможно най-фрапиращия казус в тази област у нас.

Трябва коректно да отбележим, че съдружниците адв. Делян Манчев и адв. Стоян Рътков имат и много дълбока връзка помежду си.

Адвокат Стоян Рътков е известен с фриволното си поведение, непрекъснато използващ заплахи и няколко пъти арестуван в 06 РУП-СДВР. При един от арестите му, с него е бил закопчан и баща му Александър Рътков. Само един пример, адвокат Стоян Рътков е спрян от служители на КАТ, които му съставят акт за нарушение на Правилника за движение по пътищата и му предават акта за евентуален коментар и подпис. Вместо това Рътков нагло започва да преправя съдържанието на акта, номер на ЕГН, номер на ЛК и тн. За това му деяние, Софийски Градски Съд му налага глоба в размер на 3000 лева.

Стоян Рътков живее в супер луксозния комплекс „Магнолия“ в столичния квартал Бояна. Сред известните му съседи са Сергей Станишев, Димитър Станчев, Росен Дойнов, Ангел Симеонов. Състоянието на обитателите на „Магнолия” се измерва в милиони, пресмятат запознати. В скъпарския комплекс адв. Стоян Рътков не веднъж е влизал в разправии, заплахи и юмручни сблусъци със съседи. Фрапиращ е случаят със съсед живеещ под апартамента на адв. Стоян Рътков. Този съсед инсталира тента над прозорците на жилището си. След агресивно поведение и заплахи, от страна на адв. Стоян Рътков, изразяващи несъгласие с поставянето на тентата, един ден, докато съседът е на почивка, тентата бива нарязана с флекс и премахната. Започнато е досъдебно производство в 06 РУП-СДВР. Потърпевшият съсед дава показания. В един от дните определени за разпит, адв. Стоян Рътков пресреща потърпевшия съсед пред 06 РУП-СДВР и му казва да даде показания, различни от първоначално дадените. Адв. Стоян Рътков казал на съседа си, внимавай, какво ще говориш сега в показанията си пред разследващия, за да нямаш неприятности. Ще използвам контактите си в съдебната система, които са на много високо ниво, както и контакти с хора от другата страна на барикадата. Ако искаш да ходиш спокойно по улиците, да не катастрофираш случайно и за да мине сделката, си промени показанията по делото. Много притеснен, потърпевшият съсед променя показанията си и адв. Стоян Рътков печели делото на първа инстанция. Присъдата е проверена по протест на прокурора и въпреки всички жалби и адвокатски трикове на адв. Стоян Рътков, в последствие, той е осъден на една година лишава от свобода с три години изпитателен срок.

Истински сериозните проблеми на юриста с отнети права започват през 2012г.

С ревизионен акт на НАП са установени задължения за внасяна в размер на 199 958.99 лв. След близо две години, многобройните му обжалвания и адвокатски трикове не успяват и Ревизионният акт с много малки промени е потвърден от съда. През 2015г. по съдебен път е отхвърлено и искането на адв. Стоян Рътков, разноските по делата да не бъдат заплатени от него.

През този период Рътков не стои със скръстени ръце и не само обжалва. В периода на обжалването, а именно на 08.07.2014г. около 11 часа, адв. Стоян Рътков влиза в сградата на Върховният Административен Съд и по-точно в кабинета на съдия от ВАС. Там той казва, че съдията е участвал в съдебен състав, който е постановил решение, за което на адв. Стоян Рътков му се е приискало да отиде при съдията и да му „лисне киселина в лицето“. Следват и много сериозни заплахи към съдията. За това си деяние и въпреки безбройните обжалвания и трикове от страна на адв. Стоян Рътков, през 2017 г. той ефективно е осъден на лишаване от свобода от 2 години и с изпитателен срок от три години. С тази присъда проблемите на адвоката наистина стават много сериозни и облаците над главата му наистина се сгъстяват.

В 6 РУП-СДВР, срещу Стоян Рътков са приключени две досъдебни производства за нанасяне на средна телесна повреда. Ако вината му по тези два случая бъде доказана в съда, присъдата, която ще получи, автоматично ще бъде прибавена към другите две присъди, които той вече има – и той ще трябва да прекара целия период в затвора.  Много сериозен удар е понесен на 28.06.2017г., когато с Протокол № 20, Софийска Адвокатска Колегия, изпълнява свое решение да отпише от САК адв. Стоян Александров Рътков, като с това отнема адвокатските му права!

Както са тръгнали, Манчев и Рътков скоро може да отворят и кардиологичен кабинет и без никакви изисквани от закона медицински сертификати, да започнат да правят операции на сърце. Междувременно към днешна дата Рътков е погнат от НАП за задължения от нас 100 000 лв. Което обаче не му пречи да участва в Интернет предавания за автомобили където с гордост показва автопарка си за 1 млн лева.

Поздравления за Софийска Градска Прокуратура и за предприетите от тях действия и искове към адвокатско дружество „Манчев и Рътков“. Нашето мнение е, че правната система на Република България трябва да защитава българските граждани точно по този професионален и морален начин.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече