Д-р Емилова: Млякото вкарва грипа в организма! От козеина, който се съдържа в него, се прави лепило за тапети

0

- Advertisement -

Опасни вируси и настинки вече върлуват в страната. В някои области на страната всеки четвърти е болен, а лекарите са единодушни, че по-добър подход от превенцията няма. Освен традиционните методи за това – ваксините, има и някои прости правила, които е добре да спазваме, за да не боледуваме често и изтощително през дългия студен период.

Какви са те, разкрива специалистът по хранене д-р Людмила Емилова, която прилага списъка със златни правила години наред и върху себе си, и върху своите пациенти. На първо време според нея най-важно е да изключим консумацията на мляко и всички видове млечни продукти от менюто си. Тя добавя, че е хубаво за известно време напълно да ги спрем и да не се изкушаваме изобщо да ги слагаме в хладилника и устата си. „Може би за седмица или докато дойде вече грипната вълна и докато премине и отмине, да не ядем никакво мляко и млечни продукти, които няма да вкарват в организма ни белтъчната молекула казеин. Този казеин образува в организма слуз. И стремейки се да я изкара тази слуз, се възпаляват синусите – имаме синузит, имаме хрема, имаме бронхит, имаме някакви ангини. И много ще си помогнем“, обяснява тя.

Според нея така на атакуващите ни над 200 различни грипни вируса ще бъде създадена много неблагоприятна среда за тяхното развитие в организма. Д-р Емилова пояснява, че от казеина, който се съдържа най-вече в кравето мляко, се прави лепило за тапети. „Ако ние си вкарваме лепило за тапети в организма – това не е нещо, което е полезно за нас, ще го изхвърлим“, посочи тя. Изхвърлянето става чрез секрети, които са благоприятна среда за вирусите. Д-р Людмила Емилова припомня и кои са най-важните принципи на здравословното хранене, базирани на метода на Лидия Ковачева. Задължителни за подобряване на имунната система са билковият чай с мед или без мед – това зависи от нивата на кръвна захар на всеки човек.

Добре е да се хапват повече витаминозни плодове, да се пият сокове, фрешове, както и натурални бульони, а не разтворими от пакетчета. „Това нещо, ако се приема в продължение на повече дни, изкарва отровите от организма. Колкото повече отрови сме премахнали, толкова по-здрави ставаме“, казва д-р Емилова. „Един вид плод на едно ядене е най-добрият вариант“, категорична е диетоложката.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече