Вендета! Бойко наказа Разград заради кмет от БСП

0

- Advertisement -

Отмъщението е в ход – след като местните наказаха избраника на ГЕРБ, премиерът оряза парите за града

Бойко Борисов предприе истинска вендета срещу Разград – премиерът наказа жителите на общината за това, че си избраха червения кмет Денчо Бояджиев, а не предложения от управляващата партия за нов мандат Валентин Василев.

Единствено така може да бъде разчетено разпределението на тазгодишната порция целеви средства за общините в страната, ядосват се колегите от ekip7.bg.

На редовното си заседание тази сряда Министерски съвет насочи към Лудогорието общо 5 220 000 лева. Дори и най-малките общини като Цар Калоян и Самуил обаче, получиха два пъти и половина повече пари от Разград.

Нещо повече – и една стотинка от отпуснатия ни мижав пай от 300 000 лева няма да стигне до областния център. Целевите пари са за ремонт на уличната мрежа в Дянково и Раковски и ще бъдат поделени по равно между двете села.

Най-щедри управляващите са били към община Исперих, тя получава 1 000 000 лева за ремонт и рехабилитация на улиците в града и селата.

Три общини – Завет, Кубрат и Лозница, ще бъдат инжектирани с по 800 000 лева.

- Advertisement -

690 000 лева от тази сума в Завет ще бъдат вложени в ремонт на уличната мрежа в населените места, останалите 110 000 лева са за изграждане на комбинирана спортна площадка в село Веселец.

В Кубрат ще разполагат със 700 000 лева за ремонт и рехабилитация на улиците в града и в селата. Другите 100 000 лева са предназначени за оборудване и обзавеждане на приют за безстопанствени кучета и котки и закупуване на специализиран автомобил на нуждите му.

В Лозница всички 800 000 лева са за ремонт на участъци от общинската пътна и улична мрежа в населените места.

Дажбата на община Цар Калоян е 770 000 лева, като 620 000 лева от парите са за изграждане на сграда за социални услуги в града. 150 000 лева пък ще захранят първия етап от реконструкцията на водопроводната мрежа в Езерче – „Довеждащ водопровод от каптаж „Баш Бунар“.

По бюджета на община Самуил ще бъдат преведени 750 000 лева, които ще се разбият по три направления. За укрепване на свлачището на пътя Самуил-Кривица и възстановяване на шосето ще отидат 280 000 лева, а за реконструкция и разширение на сградата на Общината ще се заделят 400 000 лева. Оставащите 70 000 лева ще бъдат вложени в ремонт на уличната мрежа в населените места.

И така, при някои Дядо Коледа вече дойде и раздаде знаково и според заслугите, но за хората в Разград май ще остане само дупката на геврека.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече