Сблъсъци между Борисов и Радев? Още нищо не сте видели!

0

- Advertisement -

Догодина ще има още по-ожесточени сблъсъци между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, смята политологът проф. Антоанета Христова.

„Президентът играе много интересна роля. Бъдейки опозиция, убеден в това, че опозиционното му поведение е истинското, автентичното, това, за което той е избран. Той на практика иззема функцията на БСП, той е опозицията“, коментира тя пред Нова тв.
Още по темата
Плевнелиев: Правителството е стабилно, чака ни работа!
Президент vs. премиер: Престрелките разделяли обществото

Тя очаква, че проекцията на президента за далечното бъдеще е за политическа кариера и сериозно заявява желание за втори мандат.

Според нея отиващата си година е била много интензивна откъм политически събития.

„Мога да я дефинирам като година на избори. 4 избора – много силни. Два политически и два за различни позиции в прокурорската система“, коментира Христова.

„Това са избори, които подчиниха битките между опозиция и управляващи, между институциите на президентството и министерски съвет. Толкова ожесточено бяха активирани тези битки, че в крайна сметка ние гледахме една засилен битка, на много нива. Ще видим нейното разрешение или по-голямото й развитие през новата година“, смята тя.

„ГЕРБ минава през една много сложна ситуация, която може да се нарече ситуация на очистване. Много политически партии са преживявали криза в такива ситуации, но с негативен резултат. Помните СДС и какво се случи с тях. Това, което прогнозираха хората, че след такъв тип криза ГЕРБ няма да се представи добре, не се случи. Защото лидерът успя да вземе на ръчен партията. Това ръчно управление засега дава добър резултат. То дава добър резултат и заради това, че около него няма конкуренция. БСП е в такава кондиция, толкова много битки и фронтове си е отворила вътре и вън, че не е възможно една партия в такава ситуация да се яви като алтернатива. Тя може да се опитва да бъде алтернатива, но не може да се заяви“, заяви политологът.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече