Адвокати на колекторска фирма подгониха певеца Борис Чернорубашкин! Имотната мафия се опитва да превземе апартамент в „Белите брези”

0

- Advertisement -

Имотната мафия се опитва да превземе апартамент в квартал „Белите брези”, който преди време световно известният оперен певец и композитор Борис Чернорубашкин продава. Скандалът се точи от година в съда, но още няма окончателно решение. Прокуратурата също е по следите на имотните измамници, но поне досега още няма конкретен резултат, пише Уикенд.  

Някоя си Диана Димитрова твърди, че изпълнителят, който от 60 години живее в Австрия, й дължи над 147 000 лева. Неин адвокат е младият Веселин Виделов. Любопитно е, че на конференция, свързана с проблемните плащания, той е представен като юрист на скандално известната колекторска фирма „С.Г. Груп и партньори”.
 „Адвокат съм, моята професия е свободна” – така Виделов обясни пред „Уикенд” служебните си ангажименти и контакти. Той отказа да коментира как се развиват съдебните дела около апартамента на изпълнителя на руски романси, понеже сме го

потърсили в почивни празнични дни.  

Въпросната колекторска фирма обаче е печално известна с методите, които не са много по-различни от тези на групировките от прехода. Впрочем, компанията има и производни, като например „С.Г.Груп”, която демонстрира доста по-твърда хватка над клиентите си. Фирмите, които имат в названието си „С.Г. Груп”, прави впечатление, че са със запори, едни вдигнати, други не. Компаниите са навързани около името на някоя си Султанка Цампарова от Варна и нейни близки. Дейността им най-общо се състои в изкупуването на безценица на стари дългове от мобилните оператори. След това започват да атакуват длъжниците, като ги тормозят по всякакъв начин, често по ръба на закона. В Търговския регистър името на госпожа Султанка стои в различни фирмени структури, редом със сина Йордан Цампаров, Адам  Сотков и Станимир Бургаски. В „С.Г. Груп и партньори” се появява и адвокат Виолета Герова. Тя се появява и като адвокат по делата за мнимия дълг на певеца Чернорубашкин. Преди време в нейната кантора е бил сътрудник и колегата й Веселин Виделов, който пък сега е адвокат на „кредиторката” Диана Димитрова.
Скандалната история около жилището на Борис Чернорубашкин в „Белите брези” стана известна в началото на 2019 г. Разказаха я в писмо до медиите самите Георги и Екатерина Васеви, които купува апартамента на изпълнителя. При това те ползват услугите на фирма за недвижими имоти, тоест няма никакво съмнение, че жилището

наистина се продава от Чернорубашкин.

Сделката е изповядана на 5 декември 2017 г. по всички правила в кантората на нотариус Весела Червенкова. Имотът е вписан на реални цени, платени са до стотинка данъците и таксите, парите са преведени по банков път.
Семейство Васеви знаят от кого купуват дома си – продавачът е световно известен артист, който има австрийски паспорт и е почетен гражданин на Залцбург. Те се срещат лично с него в кантората на нотариуса, когато полагат подписите си под нотариалния акт. Самата Екатерина Васева е дъщеря на нотариус Искра Кутева от Благоевград и семейството е наясно с тънкостите при имотни сделки – проверка за тежести, изготвяне и подписване на документите и т.н.
Затова Васеви замръзват като поразени от гръм, когато на 27 февруари 2019 г. научават, че в съда е депозирана искова молба срещу тях. Някоя си Диана Любомирова Димитрова чрез адвокат Виолета Герова иска от съда да обяви сделката за дома им за недействителна. Непознатата Димитрова уж имала да взема от Борис Чернорубашкин над 147 000 лева. В исковата молба било записано, че певецът не бил в кантората на нотариус Червенкова, а вместо него като продавач по сделката се явил човек с фалшив паспорт. Той се бил представил за певеца, нещо което само твърде развинтена фантазия би могла да съчини! Затова Диана Димитрова настоявала съдът да отнеме от Васеви жилището, да го продаде и да й се дадат парите. За целта

мнимата кредиторка изкарала

и изпълнителен лист от любезния Районен съд. А малко след това на адреса бил пратен и частен съдебен изпълнител Мариян Петков да опиши жилището. Разбира се, той не е допуснат да влезе.
Васеви и Чернорубашкин, който изпада в потрес, като научава в какъв филм е вкаран, наемат адвокати. Те пишат и сигнал в прокуратурата. Версията на измамниците е, че имало запис на заповед, издадена през февруари 2013 г., според която до 2017 г. Чернорубашкин трябвало да върне на Диана Димитрова 110 000 лева. С лихвите и другите разноски през 2019 г. парите вече са над 147 000 лева. При това се появило и някакво пълномощно, уж разписано от певеца на адвокат Георги Благоев Костадинов от София. С него той трябвало да го „представлява по заведени граждански и изпълнителни производства”.  С това пълномощно юристът бил получил поканата за доброволно изпълнение, връчена на „длъжника“ и негов „клиент“ Чернорубашкин.  С други думи, имотната мафия си изпекла работата. Разбира се, самият артист нито е разписвал такъв документ, нито познава въпросния юрист. Под „документите” на измамниците – записа на заповед и пълномощното, не стои подписът на певеца, а някакви завъртулки, нарисувани от мошениците.

- Advertisement -


След като прокуратурата започва да рови в аферата, Диана Димитрова признава, че нито познава, нито някога е срещала музиканта. Развива версията, че била намерила записа на заповед за 110 хил. лева сред вещите на съпруга си.
Въпреки наивните й обяснения, все още не е сложен край на съдебните разправии. Затова пък за имотната мафия научили и властите в Австрия. Ако Чернорубашкин не беше известен по цял свят, можем само да гадаем, какъв ще е изходът от тази измама.  

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече