Става страшно: Арест за Петя Аврамова и Николай Нанков! Ще хвръкне ли главата и на Томислав Дончев?

0

- Advertisement -

Последната актуална политическа клюка гласи, че следващите двама арестувани заради водния ад в Перник ще са Регионалният министър Петя Аврамова и заместникът й и Николай Нанков, научи Debat.bg.

След ареста на еко министъра Нено Димов, който е от квотата на Обединени патриоти и по – точно на ВМРО, Красимир Каракачанов определи задържането на Димов като „политическо убийство“ и директно заяви, че за водната криза в Перник е виновна Петя Аврамова, тъй като ВиК дружествата в страната са към нейното министерство. Каракачанов намекна, че това ще бъде установено и от следствените органи.

Арестът на Аврамова и Димов би изравнило и репутационните щети в управляващата коалиция.

Никога до сега в съвременната история на страната не е имало такова показно задържане на действащ министър. Който обаче не е от управляващата партия!  Премиерът Бойко Борисов пък нееднократно е казвал, че за никого от ГЕРБ няма да има прошка, ако бъде хванат да извършва престъпления, без значения дали те са умишлени или неумишлени.

От доста време столът на Петя Аврамова се клати.

Скоро превозвачите поискаха оставката й заради обхватът на тол системата. През лятото пък гръмна скандален чат между Аврамова и кмета на Септември Марин Рачев, в който двамата уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ.

Нейният заместник Нанков също не е света ненапита.

- Advertisement -

През 2018-а името му бе замесено в скандал, след като в”Сега” изнесе данни от декларацията му пред антикорупционната комисия, че от 2011г. живее безвъзмездно в апартамента на семейна приятелка в София. Разследване на „Дума” пък изкара на бял свят, че Тодорка Сотирова, която му е предоставила жилището си, е бивша негова съдружничка и е печелила пари от европроетки.

Няма как прокуратурата да не установи, че бившият министър Нено Димов е подписвал документи за отдаването на вода на язовир Студена, които са били по предложения направени от ВиК Перник. Което е пряко подчинено на Петя Аврамова. Тя и Николай Нанков са министри от квотата на ГЕРБ.

Днес за „Тази събота“ адвокатът на арестуваният Нено Димов обясни, че от всичко изложено на вчерашната пресконференция на прокуратурата, единственото, за което е повдигнато обвинение към Нено Димов е във връзка с утвърждаването на ежемесечните графици за водоползването на комплексни и значими язовири.

По думите ѝ министърът подписва графиците, които са изготвени от административни органи. Освен това в дейността са ангажирани множество компетентни и длъжностни лица, допълни тя. Според нея министърът утвърждава графиците и носи политическата отговорност за неблагополучието в даден сектор. „Но да се твърди наказателна отговорност за това, че си се съобразил с предложения, направени от компетентни лица е доста прекалено“, подчерта Лулчева.

Никак не изключено прокуратурата да подпука и заместник министър- председателят Томислав Дончев, предполагат в политическите среди.

Един от ресорите, които са му поверени е именно регионалното развитие и благоустройството. За такъв сценарий намеква и журналистката Анна Заркова в пост на страницата си във Фейсбук.

„Обществото ни позеленява“ – каза вицепремиерът Дончев. Я! Пък аз си мислех досега, че обществото обеднява, ожаднява, задушава се сред боклуци и смрад, губи свободата си, изпростява, бои се от репресии, омазва се в корупцията на властта, става робско, стопява се и се обезцветява в чужбина немило-недраго.
Но на Дончев, разбира се, трябва да му се вярва, той е шеф №2 на държавата.Чухте ли го? Каза още нещо, от което малко ме хвана страх – че правителството, в което той е ресорен по водата „може да произвежда още резултати“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече