Президентът хапе: Перник показа стила на ГЕРБ (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев за пореден път не спести критиките си към управляващите. Държавният глава захапа безкомпромисно ГЕРБ пред журналисти в Белово.

Ето мнението на върховния главнокомандващ, с което е трудно да не се съгласим:

Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността. Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. Списъкът с проблеми може да се разшири и с нерегламентираните сметища, и африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

- Advertisement -

Виждаме как „пожарите“ се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават. Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. В тази насока е много важно да имаме друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.

Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем, заявих днес пред журналисти в Белово.

Брифинг пред медиите

Липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността. Това, което се случва в Перник, е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. Списъкът с проблеми може да се разшири и с нерегламентираните сметища, и африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.Виждаме как "пожарите" се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават. Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. В тази насока е много важно да имаме друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща.Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем, заявих днес пред журналисти в Белово.

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 14 януари 2020 г.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече