Ирена Соколова даде 7 млн. лева на Барбукови да възраждат манастири!

0

- Advertisement -

Ирена Соколова, която беше обискирана и разпитвана за водната криза в Перник, е изключително щедра като областна управителка към скандалните строителни предприемачи Барбукови. Затова госпожата от години се шири в баровски апартамент, който се води на семейството, в престижната сграда „Анастасия” в столицата, пише Уикенд.  

Жилището е записано на бащата на Весела Барбукова – Димитър Сотиров, несменяемия кмет на Земен. Дали обаче е наистина негово, или той е класическо подставено лице, можем да гадаем. Ирена Соколова, която беше изхвърлена от ГЕРБ най-позорно, според декларациите й през годините

разполага само с два апартамента в Перник.

Единият от 99 кв.м. е купен през 90-те години, а другият е придобит отново в миньорския град през 2018 г.  и е 82 кв.м. Други имоти не са отбелязани. Скромни са и спестяванията й, малко над 50 бона.  
Тъстът на Барбуков – Димитър Сотиров, на чието име е жилището, в което живее Соколова, пък управлява Земен от далечната 1999 г. и е известен най-вече с два факта. Първо, винаги може да бъде намерен на площада в градчето, където играе табла от зори до мрак. Второ, в кабинета си е инсталирал нещо като трон, мебел съзвучна с позицията му на местен „барон”.

- Advertisement -


Семейство Барбукови, заедно с Ирена Соколова, се оказват първи радетели за възраждането на района, известен като Краище
. И как да не са, след като с безценната помощ на бившата шефка на ГЕРБ-жени, е спечелен европроект с гръмкото име „Манастирите на Краище – новата Света гора”. Само от него идват 7 милиона лева за ремонт на параклиси, църкви и манастири в Земен, Ковачевци, Трън, Радомир и Перник. Чудесно начинание, още повече, че финансирането е от Брюксел, по-точно от Програмата за развитие на селските райони. Източниците ни обаче са категорични, че милионите за тази реставрация на паметниците с национално и местно значение отиват във фирми от кръга на Барбукови. А за това решаващата дума е имала

губернаторката Ирена Соколова.

Дамата, която явно е отдадена на „духовното”, оглави и инициативен комитет за обявяването на патриарх Неофит за почетен гражданин на Перник, което се случи на 19 октомври м.г. – деня на св. Иван Рилски.
Любопитно е , че докато Ирена Соколова води лъскав светски живот в столицата, в който компания често й прави Евгени Минчев, съпругът й, също Евгени, пече кюфтета в пернишкия квартал „Рудничар”, разказват запознати. Навремето  благодарение на неговите роднински връзки госпожата направила големия скок в ГЕРБ. В началото бившата медицинска сестра, която на стари години завършва психология в Благоевград, раздава тениски и знаменца по време на избори. След това обаче става депутат. Първият мандат упорито мълчи в парламентарната зала, през втория дори взема думата няколко пъти. Между двата си престоя в Народното събрание се кандидатира за кмет. А когато я питат не се ли страхува, че няма никакъв управленски опит,

тя отвръща: „Ами, ще се науча!”.

Не я избират за кмет на Перник, но пък след време е назначена за областен управител. Какви ги свърши тази типична политическа калинка, се вижда – 100 000 души бедстват без вода.
За политическата кариера на госпожата навремето помагат Иван Асенов и Богомил Гьоров, известни като Котараците, едни от големите спонсори на кампанията „Българската Коледа” по времето на президента Георги Първанов. Директор на тяхна мощна фирма е братът на Евгени, съпруга на Соколова. Дори когато тя се кандидатира за депутат, градът осъмва с плакати, на които е в компанията на два приказни котарака.  

Соколова се подложи и на разкрасителни хирургични намеси, за да подобри визията си. Все пак официалните й снимки не са от първи копки, а от партита, раздаване на светски награди и т.н.  
Връх на задграничните й пътувания е експедиция до Антарктида, за което сама се похвали в социалните мрежи. Попаднала в обкръжението на проф. Пимпирев в „качеството си на психолог и психотерапевт”. Известно е, че е била дълги години медицинска сестра във вътрешно отделение на болница в миньорския град и дори след като избутва задочно психология, продължава да е здравен работник. Но чак пък психолотерапевт…
Така и не стана ясно с чии пари беше финансирана нейната екскурзия до другия край на света. Сега покрай разследването за водната криза в Перник, може да се наложи Соколова да обясни доста неща от миналото си, намекват запознати. 

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече