Прокобата на парите стигна щерката на „Мистър 10%”! Наркотиците ли убиха дъщерята на Александър Божков?

0

- Advertisement -

Шокиращата вест, че Мина, дъщерята на Александър Божков, е починала само на 41-годишна възраст, обходи социалната мрежа тези дни. Младата жена е издъхнала малко преди Коледа, като причина не се съобщава. От семейството й настояват, че тя си е отишла след тежко заболяване. Източници на „Уикенд” обаче са категолични, че ненавременнната смърт на Мина е причинена от алкохол и наркотици.

Младата дизайнерка, която така и не можа да направи кариера на моден стилист, била тотално неузнаваема в края на дните си. Страшно отслабнала, останала без сили, без апетит и най-вече без желание за живот, Мина Божкова починала през декември, оставяйки 11-годишната си дъщеричка Александра в ръцета на баба й Аделина.


По настояване на близките й, кончината се пазела в тайна, докато във фесбук пространството не се появи статус на приятеля на семейството Илиян Василев. От неговите думи ставало ясно, че медийните публикации относно почтеността на Божков, когато наричаха Мистър 10%, са основната причина за рухването на неговата наследничка, довели в крайна сметка и до смъртта й. Василев се обръща към всички, които „отровили и оклеветили Сашо”, набеждавайки го, че притежава несметни богатства и се е осигурил едва ли не за пет живота напред.
Мина вярвала, че баща й е изключителен емпат, ерудит с разностранни познания и най-вече почтен човек, който наистина милеел за България. Смъртта му я подтикнала за все по-чести срещи с чашката, а според грозните слухове в столицата – и до далеч по-силни опиати. Публична тайна беше, че Мина злоупотребява с наркотици, а преди 3 години тя бе арестувана след битов скандал. Социалните служби пък бяха напът да отнемат родителските й права.
Мина споделяла, че богатствата на татко й не са чак толкова големи, колкото ги изкарват в публичното пространство. Мъчно й било за него и за това пиела безпаметно. За дъщеря й се грижела основно вдовицата на Божков – Аделина.


Ако се вярва на мълвата, издънките на Мина не са една и две.

- Advertisement -

Всеки свой гаф тя обяснявала със силни емоции и депресия, от която иска да излезе, но така и не намира начин да се справи. Разправяла дори, че ще търси лечение чак в Лондон, защото там имало специалисти, но така и не се наканила да посети острова.
Мина бе много близка с баща си. Именно Александър Божков я назначил на работа в Нова телевизия преди повече от 15 години, където отговаряла за дрехите на всички водещи в ефира на медията. Министерската щерка била завършила академия за арт дизайн в Милано. Всеки семестър там се плащал по 6000 евро – сума, която не била особен проблем за вицето на Иван Костов. Когато се върнала в родината си, Мина решила да се пробва в модния бизнес и започнала работа в близката до синята власт фирма „Хрисома”. През 2005 г. дори направила първото си самостоятелно ревю с подкрепата на баща си, който от първия ред ръкопляскал на дрехите, излезли изпод фантазиите на дъщеря му. Колекцията наистина била забележителна, смятат модни експерти, но втора така и не последвала. С фешън одеждите не й провървяло, нито с работата в Нова телевизия, където договорът бил прекратен по взаимно съгласие, макар че слуховете говорели за брутални алкохолни изцепки. Служители си спомнят, че идвала почти всеки ден пияна на работа, а чашата преляла, когато веднъж повърнала върху официална рокля, която говорителка трябвало да облече само след секунди и да се появи в ефир.


„Това момиче го стигна прокобата на парите. Имаше всичко, за което другите деца мечтаеха. Но баща му и други негови идейни другари грабеха от народа, колкото можаха. Прозвището Мистър 10% от всяка сключена приватизационна сделка едва ли е измислено случайно. Няма чисти души в политиката – такива са правилата на играта. Но има една сила, която балансира нещата след това. Доста народ обедня, доста седесари се разочароваха от синята идея, защото видяха, че обещанията са едно, реалността – друго, а кеша отиде при трети. Самият Божков бе покосен от рак на дебелото черво – изключително коварна и мъчителна болест, но пък свързана с прехраната, с лапачката, с ненаситността.
Мина можеше да не работи и да живее. Имаше и прекрасен съпруг, дете. Ала тя явно е решила да живее по лесния начин, без да се съпротивлява на трудностите. Раздели се с мъжа си по неясни причини, но не спря с пороците си. Стигна се до там, че социалните й бяха сложили мярка „пробация” по сигнал на нейна съседка, за да се види дали наистина може да се грижи за дъщеря си”, връщат лентата на спомените познати на фамилията.
Те припомнят, че Мина Божкова е хващана няколко пъти да шофира в нетрезво състояние. Веднъж успяла да нацепи личния си автомобил в магазин на ъгъла на ул. „Раковски” и „Любен Каравелов”. Изпочупила стока и рафт за няколкостотин лева. Дошлите на оглед полицаи я прибрали, а след няколко часа я освободили, без да й бъдат повдигнати обвинения.


Последвал нов гаф.

Този път униформени я сгащили да шофира неадекватна край Каварна. Тя им обяснила, че спирала няколко таксита, но всички я подминавали. Отказвали да я качат с малко дете на ръцете, макар да обяснявала, че бърза за болницата, защото на момиченцето му е лошо. Това наложило сама да седне зад волана, макар и обърнала бутилка водка…
След развода си с бизнесмена Мирослав Георгиев, нещата напълно се забатачили. Мина признавала, че има сериозни психически проблеми, вероятно причинени от тоновете погълнат алкохол и наркотици, и че все по-трудно издържа в този живот. Всички около нея били единодушни, че трябва да се лекува от специалисти в клиника и дори обсъждали различни варианти. До лечение обаче така и не се стигнало…

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече