Първо в Debat.bg: Данъчни се правят на рокери и пияници, търсят далавери

0

- Advertisement -

Агентите на НАП играят роли при издирване на нарушители, неиздаващи касови бележки

Данъчни се правят на рокери и на пияни туристи в търсене на магазинери, неиздаващи касови бонове. Пред репортер на Debat.bg очевидец на постановките разкри, че данъчните са влезли в роля при проверки в Синеморец и Слънчев бряг.

„Данъчните наистина се предрешват, за да въведат в заблуда клетниците, отишли на морето и платили безбожни наеми, за да изкарат нещо на оголелия ни пазар.

- Advertisement -

Примерът с „рокерите” е от Синеморец, а „пияният македонски турист” от Слънчев Бряг”, отсече Христо Христов.

От Националната агенция за приходите признаха, че техни служители прилагат нова методика за контрол над оборотите и касовите апарати, като се правят на клиенти.

Целта е едновременно да се проследи дали се отчитат реалните обороти на съответния обект и дали не се манипулира фискалното устройство с цел изчистване на част от отчетените приходи в края на работния ден.

При тези проверки данъчните правят контролна покупка от даден търговски обект, но не се легитимират веднага, а изчакват да мине известен период от време. След седмица-две заедно с касовата бележка инспекторите отиват в магазина и проверяват дали съответната транзакция е отразена на контролната лента на касовия апарат.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече