ГОРЕЩ СЛУХ В ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СРЕДИ: Румен Радев прави партия за 3 март?

0

- Advertisement -

Прокурорската атака срещу президента Румен Радев може и да няма конституционни основания, както обясняват експертите, но със сигурност има причина да разклатят почвата под кратата на държавния глава. „Уикенд” научи, че президентът е „взет на мушката” на властта не толкова заради нарушения на закона или „държавна измяна”, а заради намеренията му да сформира нова партия.

Още от началото на 2019 г. плъзнаха слухове, че Румен Радев стяга редиците със свои хора и се готви за новия проект. Близки от обкръжението му на „Дондуков” 2 също не отричаха, че там „се готви нещо”. Точно преди една година Румен Радев сам обяви, че „би подкрепил нов политически проект”.


Той самият сформира Съвет за стратегическо развитие на България, който и до ден днешен не е ясно какви точно функции изпълнява. Но още от зараждането му стана ясно, че там са част от хората, на които Радев ще разчита. В него влизат бившият началник на кабинета Иво Христов, заместинът му Калоян Методиев, икономистът Румен Гълъбинов, енергийният експерт Еленко Божков, Александър Маринов, Живко Георгиев и др.
„Процесът по подготовката на бъдещата партия доста е напреднал и затова управляващите взимат превантивни мерки малко да постреснат Радев”, коментираха пред „Уикенд” запознати с политическите му намерения.

- Advertisement -

Високият рейтинг на президента също притеснявал властимащите. Никой от конкурентите му обаче не предвидил, че показната атака срещу него ще повиши още повече обществения имидж на Радев. Само ден след като бяха разпространени смущаващи записи на държавния глава, от институциите запазиха мълчание, а по лично нареждане на Бойко Борисов темата не се коментира от депутати от ГЕРБ.


В кулоарите на парламента се говори, че и интелектуалците от сдружение „Единение”, начело с акад. Стефан Воденичаров, също гравитират около президента и ще станат част от бъдещата формация. Преди броени дни те избухнаха и разпространиха в медиите гневно обръщение, че „вземат нещата в свои ръце, защото държавата е много зле”.


По информация на „Уикенд” на 3 март тази година предстои сдружението да прерастне в партия. Най-вероятно точно това ще е формацията, на която Радев ще бъде таен патрон, затова властимащите се опитват да го препънат, преди да е набрал прекалено голяма скорост. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече