Това ли е хита на нощна София? Мъже с токчета превзеха столицата (Снимки)

0

- Advertisement -

Мъже на токчета са хит сред нощна София, узна Debat.

Екстравагантните танцьори с дамски обувки и кожени облекла са все по-търсени из заведения и клубове, а новата мода завладява постепенно цялата страна.

Един от представителите на тази зараждаща се професия е Алейдин Алиев. Страстта му към танците идва още когато е на 10 години, като не спира да танцува през целия си живот.

Идеята да се качи на токчета идва съвсем спонтанно преди месеци, когато репетира със свои колежки а клубно шоу.

„Веднъж излязох на токчета на сцената ей така, съвсем спонтанно, и то взе, че се хареса на публиката и на управата на заведението“, разказа Алиев.

- Advertisement -

Танцьорът разкрива, че работата на клубен артист е добре платена у нас, а това е професия мечта, която винаги е искал да упражнява. За пърформансите му освен дамски токове е необходимо и по-провокативно облекло, което Алейдин не отказва да облече.

То включва чорапогащи, къси панталонки, кожени облекла, корсети и изрязани бодита.

Танцьорът е категоричен, че това са само сценични облекла, които са създадени с цел забавление на публиката, и ги носи с удоволствие, защото това е мечтаната за него професия.

„Нормално се приема визията ми в обществото. Нормално е да идеш на клуб и да видиш нещо предизвикателно. Все пак това са местата за такъв тип шоута. Публиката винаги е моя. Обичам я“, признава той. 30-годишният мъж, родом от габровското село Кормянско, признава, че семейството му се гордее с постиженията му и го подкрепя.

„Имам афинитет към токчета, без значение с какво ще съм облечен или облечен ли ще съм изобщо. A колкото по-високи са токовете, толкова повече искам да се кача на тях, ха-ха… Афинитетът ми към токчетата е моята подбуда. Невинаги са удобни сценичните и екстравагантни костюми и особено токчетата с по-висок ток от стандартните 15,5-16 см. Най-високите токчета, на които съм танцувал, са 22 см. Имам желание да опитам на 30 см и скоро мисля да си поръчам такива. Не ми се налага да свиквам, ходя от дете на токчета. Първите бяха мамините. Още ги помня“, разкрива Алейдин.

Когато не е на сцена, той обува нормални кецове и ниски обувки. Предвид професията му възниква и въпросът, свързан със сексуалната му ориентация. „Професията не определя сексуалността, това са две различни неща. Трудно ми е да определя сексуалността си, понеже и аз все още не съм я открил. Чувал съм, че има неопределен брой сексуалности в света“, казва той и допълва, че е обвързан от осем години.

Споделя, че никога не е усещал стигматизация относно работата, която упражнява, и завършва: „Неодобрение е нормално човек да получава. Все пак критиките ни правят по-добри. Дискриминация или омраза никога не съм усещал“.

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече