Debat.bg разкри топ наглец: Ало измамник яхна Сотир Цацаров

0

- Advertisement -

Бандитът преметна 89-годишна баба с номера „остави парите и златото във фризера”

Ало измамник доказа, че наглостта няма граници. Мошеникът използвал името на бившия вече главен прокурор Сотир Цацаров, за да прави пачки от наивници, издаде държавен обвинител само пред Debat.bg.

Ето какво пише в документа на прокуратурата, с който редакцията разполага:

Районната прокуратура в Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Георги И. за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

През есента на 2018 г. тарикатът се свързал по телефона с неустановено при разследването лице, с което решили да извършват телефонни измами. Постигнали уговорка – ало престъпникът да улесни далаверата, като по устно указание, дадено от съучастника му, да се придвижва до конкретно място, да вземе от там оставената парична сума, след което да я транспортира накъдето си ще.

За тази „услуга“ обвиняемият следвало да получава по двеста лева. Бил му оставен мобилен телефон и първоначална парична сума на дърво в района на град Суворово, област Варна.

В края на октомври 2018 г. Г.И. заминал за Петрич, където отседнал в хотел. Там трябвало да чака следващи указания.

- Advertisement -

По обяд на 01.11.2018 г. на стационарен телефон на 89-годишната старица М. Л. се обадил мъж, представил се като „полицейски служител Веселин Николов“. Казал на жената, че телефонният й номер фигурира в списъка на измамниците и ще бъде потърсена. Обяснил, че „по разпореждане на главния прокурор на Република България – Сотир Цацаров, трябва да заловят измамниците, които са група от шест човека и затова е необходимо нейното съдействие“.

За целта жената следвало да събере пари и златни ценности, които има в дома си, да ги сложи в найлонов плик и да ги скрие във фризера. Запитана от „полицая“ дали иска нейни близки да присъстват по време на разговорите им, пострадалата заявила, че не желае да ги притеснява. Наред с това мъжът заявил, че от Би Ти Ви и Нова телевизия правят репортаж по залавянето на измамниците и й оставил телефон за връзка.

Измамената баба незабавно изпълнила дадените й указания, като сложила в камерата на хладилника три хиляди лева, златен пръстен и медальон с верижка.

Последвало редуване на обажданията – от мъж, заплашващ я с убийство и друг, представящ се за полицай.

Ченгето я „успокоил”, че къщата й е обградена от колегите му и не трябва да се страхува. Убедена, че съдейства за залавянето на престъпниците, жената оставила исканата от нея парична сума и златни накити първоначално в кошче за боклук до ресторант „Яворите“. След това била накарана да ги пренесе на друго място – под метален контейнер на ул. „Братя Миладинови“.

Веднага след това разбойникът Георги изпълнил указанията на своя съучастник и взел оставената от пострадалата чанта, която отнесъл до град Цар Калоян.

След като разбрала, че била измамена, бабата се ожалила пред полицията в Петрич, по случая има наказателно производство. Георги И. бил сгашен като съучастник в извършеното престъпление. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече