Чутовен скандал: Властта излъга, че „Тесла” ще прави коли у нас

0

- Advertisement -

Хората на Илон Мъск опровергаха манипулациите на министър Емил Караниколов

Управляващите сътвориха поредния чутовен скандал с лъжата, че води преговори с най-скъпата компания в света – „Тесла”, да отвори завод за електрически коли в България.

„Не е приятно, когато един министър започне да генерира фалшиви новини”, написаха от „Тесла България” на фейсбук страницата си по повод тиражирания от министъра на икономиката Емил Караниколов блъф, че с компанията на Илон Мъск се разговаря за откриване на нейно производство у нас.

Всичко тръгва от интервю на Караниколов за вестник „24 часа”, публикувано в петък.

Министър Караниколов нагло излъга, че ще правим електрическите коли на Илон Мъск

На въпроса „Чуваше се, че „Тесла” има намерения за България. Какво се случва?“, той отговаря: „Имаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те да се запознаят с България и видят какво можем да предложим”.

- Advertisement -

След което обяснява, че амбициите на правителството са две – „едната е за производство на автомобили, другата е за производство на батерии и акумулатори“.

Караниколов обяснява и, че „с „Тесла“ бихме започнали и с производство на части, но за нас най-добре е завод за автомобили или за батерии и акумулатори”.

Той казва още, че до европейския офис на „Хюндай“ е написано писмо и се чака отговор от тях. Поводът е представената от премиера Бойко Борисов миналия септември оферта към Южна Корея за сътрудничество с „Хюндай“ и привличането на инвестиция за 1.5 млрд. евро.

От думите на Караниколов става ясно, че всъщност България ухажва тези две компании, докато продължава да се надява, че „Фолксваген“ може да промени решението си да построи своя нов завод в Турция и да избере България.

Резултатът е заглавието „Емил Караниколов: Кореспондираме си с „Тесла“ и „Хюндай“, но чакаме решението на „Фолксваген“. Новината обаче е подхваната от редица медии, които обявяват, че се водят преговори с „Тесла“, което обаче от българското дружество на американската компания определят като „фалшива новина“.

Само преди три месеца Мъск обяви, че компанията е предпочела Берлин за изграждането на първата си фабрика в Европа.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече