Германска телевизия: Тровим децата на България! (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

ZDF направи репортаж за изгарянето на боклук в страната ни

Германия е европейският шампион по генериране на пластмасови отпадъци, а заради това страдат децата в България. Това съобщават от германската телевизия ZDF в репортаж за изгарянето на боклук в страната ни, цитирани от Би Ти Ви.

В новинарската емисия на телевизията от 7 февруари тази година се съобщава за регулациите, нелегалния внос и изгарянето на отпадъци в страната ни. Видеото е разпространено и преведено от организацията Lessplastic Bulgaria.

- Advertisement -

В материала на телевизията се уточнява, че изгарянето на отпадъци е доходоносен бизнес в България и страната ни е един от най-големите вносители на боклук от Западна Европа, както и че регулацията и контролът са на ниско ниво.

Екипът на германската медия са посетили Бобов дол, където в местния ТЕЦ доскоро се изгаряха отпадъци. След проверки на екоинспекцията се оказа, че там са горени боклуци без разрешително. Те посочват, че въздухът в българския град е изключително мръсен, а именно проблемът с вносния боклук е една от причините президентът Румен Радев да свали доверието си в правителството.

Германските журналисти заявяват, че са поискали да се срещнат с представители на Министерството на околната среда и водите, както и със собствениците на ТЕЦ „Бобов дол“, но разговор им е отказан.

България – зарината с отпадъци от Западна Европа / Репортаж на ZDF

Немската телевизия ZDF с репортаж за изгарянето на отпадъци в България.В новинарската емисия на телевизията от 07.02.2020 се съобщава за регулациите, нелегалния внос и изгарянето на отпадъци в България.Немците подхождат самокритично към проблема, като акцентират, че са водещи в генерирането на отпадъци в Европа и именно заради значителните количества боклук, които европейските държави генерират, се търсят вратички за задграничен транспорт на отпадъци.По този начин страни с високи нива на корупция и слаб контрол стават жертва на заплетения бизнес с отпадъци. Дава се пример, как България внася и изгаря нелегално боклуци от Италия. Изгарянето на отпадъци е основна практика в Европа и е част от законодателството на ЕС, но българските ТЕЦ не са на необходимото ниво и не могат да гарантират безопасно изгаряне. Основно се акцентира на ТЕЦ Бобов дол и пепелта, която се рее над града.Превод: Lessplastic Bulgaria

Публикувахте от Lessplastic Bulgaria в Събота, 8 февруари 2020 г.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече