Гавра в Debat.bg: Който кани гости, без да е ресторант – затвор от 3 до 5 години!

0

- Advertisement -

Поредната дивотия, родена от депутатските кратуни – да се криминализира „нелегалният обществен превоз на пътници”, роди обосновани шеги с глупостите на парламентарните корифеи, видя репортер на Debat.bg.

Предложението за промени в Наказателния кодекс е направено от 15 народни представители от ГЕРБ. Те настояват за налагане на между 3 и 5 години затвор за всеки, който осъществява обществен превоз без лиценз. Отделно се налага и конфискация на превозното средство.

Макар че в мотивите на законопроекта изрично е отбелязано, че споделеното пътуване ЗАСЕГА остава извън обхвата на промените, народът започна да се кодоши с безумието.

Ето какво пише един от най-колоритните фейсбукари Стоян Тодоров:

Очаквани нови промени в българското законодателство след приемане на затвора за споделеното пътуване:

– Ако някой покани гости и им предлага храна, без да е регистриран като ресторант, да бъде санкциониран от БАБХ, а ако е в големи размери – затвор от 3 до 5 години. Ако гостите остават след 22:00 часа без писмено разрешение от домоуправителя – затвор и за тях!

– Ако любовник преспи при любовницата си, а квартирата не е регистрирана като публичен дом – глоба от 5000 лв., а при рецидив – затвор от 1 до 3 години.

– Да се забрани Tinder и да се създаде Агенция по запознанствата към МТСП.

- Advertisement -

– Уличните музиканти да се регистрират като концертни зали и да издават касови бонове по СУПТО, с изписване на цялата партитура върху касовия бон!

– Който си разхожда кучето без лиценз за звероукротител – глоба от 1000 лв., а кучето се предава на БАБХ, и там знаете какво ще го правят…

– В ЗАПСП да се запише, че който шерва чужд статус във фейса, без да е заплатил хонорар на автора, се наказва с конфискация на компютъра и пробация.

– Ако 2 или повече лица ходят в планината без регистрация като туроператор – глоба от 1000 лв. Ако питат някой за пътя и той няма лиценз за планински водач – затвор от 3 до 5 години.

– Всеки, който използва месинджър, Viber или WhatsApp, да се регистрира в КРС!

– Цветя по балконите ще се отглеждат само с разрешение от министъра на земеделието!

– Който си мие колата, без да е регистриран като автомивка – глоба 5000 лв. и конфискация!

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече