Подозират синът на Eмилия Масларова за поръчково убийство! От години той „пере“ парите на Красимир Каменов-Къро

0

- Advertisement -

Иво Масларов, доведеният син на бившата социална министърка Емилия Масларова, все още е подозиран от МВР като възможен поръчител на мафиотското убийство на бизнес дамата със съмнителна репутация Станка Марангозова, пише Уикенд. 46-годишната аферистка бе ликвидирана от наемен килър на 16 ноември 2019 г. с 3 куршума в автомобил пред дома си в „Младост”. За да няма съмнение, че убийството е вендета, екзекуторът хвърли изкуствена бяла роза върху трупа на Марангозова – знак за мафиотско убийство.

Три месеца след разстрела на Станка Марангозова, убиецът все още не е заловен, но криминалистите имат подозрения към няколко човека като възможни поръчители на екзекуцията. Сред тях е и доведения син на Емилия Масларова – Иво.

Именно заради сигнал, подаден в прокуратурата от Станка Марангозова още през 2014 г., антикорупционната комисия КП КОНПИ, председателствана от Сотир Цацаров, внесе преди дни в съда в Пазарджик искова молба за запор на имущество и авоари за близо 2 милиона лева от Иво Масларов. Точно такава е сумата, която приживе Марангозова бе обявила, че й е

отнета чрез рекет и смъртни заплахи

от доведения син на Емилия Масларова.
Предположенията на криминалистите са, че Станка Марангозова може да е ликвидирана заради сигнала в прокуратурата, подаден срещу Иво Масларов. Тя е била разстреляна само седмица, преди прокуратурата да я призове за нови разпити покрай финансовия й спор с доведения син на Масларова.
„Убитата Станка също беше подсъдима за финансови афери и за пране на пари. През нейни банкови сметки в периода 2011-2016 г. са преминали около 300 милиона лева. Тя работеше като финансов брокер. След като й бяха повдигнати обвинения за пране на пари, тя застъпи тезата, че милионите, които са минали през банковите й сметки, не са нейни, а тя е изпълнявала ролята на бушон”, споделя пред „Уикенд” столичен криминалист.
Най-големия клиент на брокерката Станка Марангозова е бил Иво Масларов, който обаче се изпокарва жестоко с нея през 2014 г. Тогава

аферистката подава сигнал в прокуратурата,

че през 2009 г. сключила договор с Иво Антонов Масларов – доведен син на бившия министър Емилия Масларова. С договора той й предоставил 150 000 евро, които да управлява. Според жалбата на Марангозова обаче, клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Марангозова поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал. Дамата  не могла да изпълни никоя от точките на договора. За 2 години и половина обаче по сметката на Иво Масларов превела 2 млн. лв., за което е предоставила и банкови извлечения в прокуратурата.
През 2014 г. синът на Масларова зачислил към Станка Марангозова охранителя си Радослав Иванов, който вървял навсякъде с нея. Брокерката била принудена да прехвърли на бодигарда на Иво Масларов два автомобила и 2 апартамента в центъра на София. Жилищата се водели не само на нейно име, но и на мъжа до нея – Динко Геров. Накрая доведеният син на Емилия Масларова сключил фиктивен договор с колекторската фирма „Маршал кредит груп“, за да не бъде уязвим пред органите на реда. Всички документи, удостоверяващи плащания на Станка Марангозова и мъжът й към Иво Масларов в периода 2009-2014 г. обаче

уличават министерския наследник в рекет

и изнудване.
Точно заради този криминален казус КП КОНПИ внесе искова молба на стойност 1 997 167 лева срещу Иво Масларов. „В периода 2009-2014 г. той е принудил две лица чрез заплаха да му прехвърлят имоти и да му заплатят пари, с които им е причинил значителни вреди. Предявяването на иска е пряк резултат от повдигнатите от прокуратурата обвинения за изнудване”, се казва в официалното обявление на КП КОНПИ.

- Advertisement -

Според източник на „Уикенд” от СДВР, Иво Масларов е бил разпитван няколко пъти във връзка с убийството на Станка Марангозова.

Той обаче имал алиби – бил извън България в дните преди и след екзекуцията на аферистката. „Тя е измамила десетки хора с милиони левове, не съм единствения, който би имал интерес от смъртта й”, обявил при един от разпитите синът на Емилия Масларова. Ченгетата обаче усилено душат около него и е възможно скоро да има развитие по случая.
За Иво Масларов клюката от години твърди, че той върти и изпира пари на скандално известния подземен бос Красимир Каменов-Къро. 

Мъжът на Диана Найденова се самоубива, притискан от него

От години се носят легенди за подвизите на Иво Масларов. Той е доведен син на Емилия Масларова, но е отгледан от дете от бившата социална министърка. Неговият дядо Иван Масларов е съден първо с Никола Вапцаров, а след това – с Трайчо Костов. При такава фамилна история не е чудно, че той върти огромен бизнес, като ударно трупа през годините елитни, но евтини имоти в идеалния център на София. Сделките му са скандални, на цени 4-5 пъти по-ниски от реалните.
През 2007 г. тариката купува апартамент от 94 квадрата и 625 кв.м. земя в квартал „Хаджи Димитър” само за 50 468 лв.

Две седмици по-късно за около 55 000 лева купува и още един парцел от 737 кв.м. Само година по-късно взема и един декар в хубавото софийско село Лозен,  като за него плаща по 15 евро за квадрат. В края на 2008 г. Иво купува и апартамент от 104 кв.м. на бул. „Дондуков”, като квадратния метър му излиза по около 480 евро, при реална цена на имотите там в онези години по близо 2000 евро. Собственик на два от имотите, купени от Иво Масларов, е строителният бос Борис Йорданов. Няколко месеца след сделките той се самоубива, заради огромни дългове и застой в строителния бизнес. Смята се, че е бил притинкан от Иво Масларов. Последната му жена е журналистка Диана Найденова, която има от него дете. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече