Що за майка? Да забравиш детето си в трамвая

0

- Advertisement -

 Да забравиш детето си някъде, е невъзможно. Така поне мислят повечето майки. Подобна случка обаче се е разиграла в столичния градски транспорт. Дете в количка е било забравено от майка си, която се усетила не когато е слязла от един трамвай, а когато се качила в друг.

 Трагична, комична или стресираща е ситуацията –  Въпрос на гледна точка.

 Всеизвестна е максимата, че всяка жена, родила дете, често забравя себе си в името и за благото на отрочето си. Животът обаче може да се преобърне на 180 градуса, защото хормоните, които бушуват, често променят не само сетивата, а и цял цялостната функция на женския организъм.

 Разкъсвани между отглеждането, безсънните нощи ангажиментите, понякога можем да забравим, че детето ни е в количката, в която ние доскоро сме бутали. И това не е нещо невероятно. Научен факт е, че липсата на сън влоша  паметта. Дори води до бели петна в съзнанието, като това да забравиш бебето си някъде. Всеки от нас е имал някоя комична или не чак толкова весела история с детето си просто защото не е преценил дадена ситуация. Никой не е готов за отговорността и изпитанията пред това да бъде родител.

- Advertisement -

 При появата на първото отроче, жената е вманиачена да не забрави и пропусне нещо. Да изчисти, да стерилизира къде що има някакъв микроб, да приготви храната, да преоблече детето около 76 пъти и всичко това, защото се стреми да бъде супер майка. Имала представа за това как изглежда бременността и майчинството, но често тази представа няма нищо общо с действителността. Това уморява и изхабява толкова, че в един миг родителката може тотално да изперка.

 Представете си една майка, която с цялата си отдаденост закриля детето си и не позволява нищо лошо да му се случи. В един момент обаче удря главата му в някой шкаф, защото самата тя си е леко некоординирана, или пък изпуска телефона си върху главичката му, защото си е позволила да се провери съобщенията, докато го храни, и е заспала от умора.

 Всяко желано дете е отглеждано според капацитета и възможностите на своите родители. Има моменти обаче, в които една малка разсеяност би могла да доведе до опасност за живота на хлапето. Особено ако е беззащитно бебе.

 Във всички случаи би било добре, ако след такава ситуация на забравено дете някоя инструкция се самосезира и намери начин да поговори с  майката. Така би станало ясно какви са причините да се стигне до подобен инцидент, А при установена липса на родителски капацитет би могло да се помогне, пише вестник „Минаха години“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече