КАТ-Пловдив лудна – на минута през КПП-тата преминават 15 коли

0

- Advertisement -

КАТ-Пловдив буквално лудна – справка от началото на днешната смяна на КПП постовете под тепетата от 07.00 часа тази сутрин до момента показва, че на минута преминават между 15 и 17 автомобила.

Към момента движението през контролно-пропускателните пунктове в града се извършва нормално и без напрежение.  Униформените са оборудвани с предпазни маски ,ръкавици и дъждобрани. Проверките показват, че преобладаваща част от пътуващите са се снабдили с декларация образец на МВР, която е улеснение за по-бързото преминаване, тъй като в нея са посочени постоянен, настоящ и адрес по месторабота и не се изискват допълнителни документи за удостоверяването им. Признава се и служебна бележка, издадена от работодателя. 

На един от натоварените пунктове – този на „Карловско шосе“, в рамките на изминалите 4 часа са върнати само 4 автомобила, шофьорите на които са се опитали да напуснат  града без основателна причина.

- Advertisement -

От  17.00 часа днес гражданите на Пловдив няма да бъдат пропускани през контролно-пропускателните пунктове без декларации. Това съобщиха от Общината.  КПП-тата бяха изградени в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

През тях се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес. Декларацията, която се представя пред контролните органи на КПП, се попълва от физическите лица и се заверява от работодателя. Декларацията може да бъде свалена от страницата на Община Пловдив.

През последните два дни Общинският кризисен щаб е информирал над 1500 фирми, които работят на територията на града и областта, за да могат да изготвят в срок необходимите декларации на своите работници и служители.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече