Най-веселата пандемия в историята на човечеството! (Каква прекрасна държава – да живее предпоследната заповед)

0

- Advertisement -

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за задължителното носене на предпазни маски на обществени места. Днес я отмени след разговор с премиера. Причината – липса на консенсус в обществото. Рязката смяна на решението предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и стана повод за поредното развихряне на народното творчество.

„Докато напишеш пост за някоя нова заповед или закон, те вече са го отменили“, „Лягаш с едни закони ставаш с други – Държавен вестник не може да смогне да печата“, „Каква прекрасна държава – да живее предпоследната заповед, която може и да е последна, но… не се знае“, „Тези ги е страх от априлското въстание“, са само част от шегите, залели социалната мрежа. Има дори предложения и за нови заповеди – който не се е ваксинирал срещу COVID-19, да плаща глоба от 100 000 лева, независимо дали има ваксина или не.

- Advertisement -

Ако се съди по количеството на вицовете, толкова весела пандемия не е имало в историята на човечеството.

Отменената от Ананиев заповед предизвика и моментални реакции на общественици и политолози. Журналистът Драгомир Симеонов посочи: „Не ме е страх от министъра на здравеопазването, а от здравеопазването на министъра“. Радиоводещият Васко Громков пък коментира: „С мой другар от Съпротивата бях навън. Хората ликуват по улиците без дамски превръзки върху ченетата“. Във вълната от коментари се включи и телевизионният водещ Васко Мавриков: „Здравният министър Кирил Ананиев заяви на брифинг в МС, че българската държава ще закупи 1 млн. предпазни маски“. Дано, дано, спечеля тази обществена поръчка и да се свърши тази мъка на безпаричие“.

Според политолога Евгений Дайнов всяка заповед е предпоследна. „Това поне го знам, живял съм го. Светът се подреди…“, посочи той. Колегата му Георги Харизанов посочи: „Аз маска ще продължа да нося, г-н Ананиев. А Вие дано не продължите да пишете неща, които на другия ден сам да отменяте. Заради подобни недомислия олекват авторитетът и трудът на много хора и цялото общество започва да губи доверие в мерки, които са жизненоважни за същото това цяло общество. Да вземете да се стегнете викам. А ако не можете – никой не се е родил министър“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече