Само в Debat.bg: Ден след като издърпа ушите на доц. Мангъров, Бойко закри Медицинския съвет, Мутафчийски пък се отърва от смъртния си враг проф. Костов

0

- Advertisement -

Само ден, след като премиерът Бойко Борисов скочи на доц. Атанас Мангъров заради изявленията му в различни интервюта, че смята мерките на правителството за прекалени, Медицинския съвет спря дейността си, видя Debat.bg.

Мнозина заподозряха, че Борисов иска да се отърве от Мангъров, който му играе контра в тези напечени времена. Едновременно с това генерал Мутафчийски ликува, че премиерът е елиминирал един от смъртните му врагове проф. Костов, който бе начело на Медицинския съвет.

Ето я и хронологията:

„Да пуснем младите напред означава да кажем: Тези ще умрат, тези ще живеят. Аз моето дете няма да си го пусна. Това, което Мангъров говори е невъзможно и всички държави се отказаха да го правят, когато започнаха да мрат хората. Кажете му, че не съм съгласен да демобилизира хората. Той говори това, което хората искат да чуят. Кажи колко ще умрат и посочи с името си кои са тези хора като си професор“, обърна се Борисов към Мангъров.


Следващите 2-3 седмици ще бъде пикът на заразата у нас, каза още премиерът, който даде брифинг в МС заедно с Медицинския експертен съвет към правителството. На пресконференцията бе и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, за да се покаже, че между двете структури няма напрежение, макар че Мутафчийски и шефът на съвета проф. Коста Костов са в обтегнати професионални отношения.

- Advertisement -


Днес обаче изненадващо проф.Костов обяви в ефира на bTV:


„Изпълнихме си задачата, затова спряхме дейността на Медицинския съвет“.
Само две седмици просъществува експертният съвет към правителството, който трябваше да даде допълнителна експертиза в битката ни с Covid-19.


Костов обясни, че това е бил акт на отсичане на момента, но експертите не прекратяват своята работа, а са готови да се изкажат и подпомогнат с мнение. Това е чисто формален акт, обясни още бившият председател на Медицинския съвет.


Той добави, че изкуствено отвън се е насаждало напрежение, а в действителност не е имало такова между него и ген. Венцислав Мутафчийски. „Ние сме имали някога лични противоречия, които не позволихме да влияят на работата ни, даже имахме доста допирни точки в борбата с коронавируса“, каза още той.


Той поясни и че експертите в съвета са преди всичко практикуващи лекари и почти не са успявали да помагат на пациентите си. Костов изтъкна, че да си част от подобен съвет взима много енергия, която е по-добре да е насочена към болните.


Изводите оставяме на вас!

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече