КОШМАР ЗА ПРАЗНИКА: София под полицейска блокада

0

- Advertisement -

Жандармерията патрулира около храмовете, униформени обикалят квартали и градинки

Засилено полицейско присъствие в София има в днешния ден за предотвратяване на струпването на хора  и така големият християнски празник Цветница се превърна в кошмар.

Патрули на жандармерията са разположени около храмове, както и на места където може да има събиране на големи групи.

Екипи на полицията има по всички възлови места в София, където се смята, че може да се съберат много хора. Мобилни патрули обикалят и кварталите и проверяват спортни площадки между блокови пространства.

- Advertisement -

Там, където се забележи струпване на хора и неспазване на противоепидемичните мерки, полицаите призовават присъстващите да се разотидат. Присъствие на полицията има и в централната част на София по основните булеварди. На повечето места екипите на жандармерията чрез високоговорителните уредби на колите предупреждават хората да спазват разстояние помежду си. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев коментира:

„Да стоят на разстояние един от друг. Да не се струпват на едно и също място. Движението в столичния град не е забранено, но не е редно да се движат безцелно. Нормално е да отидеш до магазина за стоки от първа необходимост, да отидеш до аптеката да се снабдиш с лекарства, но свободното движение, безцелното шляене няма как да бъде толерирано“.

Засилено ще остане присъствието на полицията по улиците на столицата и в следващите дни, както и през предстоящите великденски празници. Екипите на СДВР продължават и с проверките по контролно-пропускателните пунктове в столичните квартали „Христо Ботев“, „Факултета“, „Филиповци“ и „Орландовци“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече