Защо? Велик депутат си отиде в мизерия

0

- Advertisement -

Депутатът от 7-то Велико Народно събрание и от 36-то НС Христо Марков си отиде на 58 г. в началото на изминалата седмица, узна Debat.

Той беше един от създателите на СДС в Пловдив заедно с отец Димитър Амбарев, който също е покойник. Цапнатият в устата Марков бе сред 39-мата, които обявиха гладна стачка срещу приемането на конституцията през 1991 г.

христо марков

Марков не се притесняваше да разказва как борците от ВИС помагали с пари на СДС в годините на създаването на съюза. И твърдеше, че лично е виждал гардероб, пълен с пари, у шефа на групировката Васил Илиев.

- Advertisement -

Бившият народен представител разказваше как мутри организирали и финансирали кампанията за първите демократични избори на сините и плащали на певиците, включително и на митичната Недялка Керанова.

В последните си години Марков водеше мизерно съществуване в малка къща накрай село Брестовица, край Пловдив. Синият депутат бе изгонен от съпругата си Василия от общия им дом в Пловдив и се пренесе на село, където през 2018 година преживя инсулт.

„Разочарован съм от държавата. Нямам пари за храна и лекарства“, заяви преди време той, пише Минаха години. Твърдеше, че живее само с пенсията си по болест и не се отоплява в сглобяемата си къща.

„В бараката нямам отопление. Не ме питай при минус 22 градуса как се спи там“, разказваше несретната си участ бившият народен представител.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече