Проф. Николай Слатински: Да си българин в България е съпътстващо заболяване

0

- Advertisement -

Чета в медиите – почти цялото неврологично отделение на болницата във Видин е заразено от корона-вируса. Шефът е на командно дишане, а има, както се казва напоследък, съпътстващи заболявания.

[Има нещо абсурдно и дори перверзно, когато казват – почина от вируса даден човек, ама има и съпътстващи заболявания; едва ли не демек, той и без това си е бил пътник; сякаш огромното мнозинство от нас няма съпътстващи заболявания;

то днес – може да се кажа и така – да си българин в България е съпътстващо заболяване…

съпътстващите заболявания ми звучат като съпътстващи загуби, collateral damage – сиреч искахме да утрЕпаме двама-трима войници на врага и без да искаме изтрепАхме 20-30 невинни хора, сори бате, ама така е по време на война!]

- Advertisement -

Писах вече нееднократно – лекарите са героите на Българи!

Но също така цитирах мой приятел, който казва: Кога ще живеем в държава, която няма да има нужда от герои – от подобен род герои – тръгващи на заколение заради общото благо и поради общата глупост?

ВИЗИТКА:

Професор Николай Слатински е доктор по математика и професор по национална и международна сигурност и един от водещите български специалисти по проблемите на сигурността, отбраната, обществения ред. Преподава във ВА „Г. С. Раковски”, УНСС, СУ „Св. Климент Охридски” и НБУ. Автор е на 6 книги и десетки научни публикации. Бил е народен представител във Великото и в XXXVI Народно събрание. Работил е като секретар по националната сигурност на президента Георги Първанов в периода 2002-2006 г.

Текстът е публикуван на стената му във фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече