Въпросът: Загинал или убит е журналистът Милен Цветков?

0

- Advertisement -

Убиецът му е 22-годишен дрогиран бизнесменски син

Новината за нелепата смърт на българския журналист Милен Цветков разтърси обществеността на Възкресение Христово. В очите на повечето българи си отиде един човек с гражданска позиция, с болезнено чувство за ред и справедливост и смелост да отстоява правдата.

Много въпроси породи неговата смърт, а отговорите тепърва ще намират своето място. Може би по друг начин щеше да се възприема ненавременната кончина на Цветков, ако причина за нея не бе станал 22-годишен дрогиран водач със системни нарушения на пътя. Хората са особено чувствителни към неправдата и това стана причина за гневни изблици в социалните мрежи, буквално минути след инцидента:

Епичен, идентичен, напорист, дързък, умен, със собствено мнение, може би чешит, но журналист, който едва ли ще имаме в скоро време. Не му пукаше от Бойковци, Мойковци, изразяваше си мнението и задаваше въпросите си на всеки. Мир на прахът на Милен, един ярък пример как трябва журналистиката да бъде практикувана. Не коронавируса, а хората сме по-голямото зло. В извънредно положение, в което би трябвало трафика на коли да е сведен до минимум, то той загива в катастрофа от неориентиран, напикан наркоман“, го окачестви Лъчезар Влахов в пост във Фейсбук.

Не знам защо си припомних една лекция по криминалистика. Че идеалното убийство е това, което винаги си остава инцидент. Един път е случайност. Два пъти – странна случайност. Три пъти – умишлено предизвикан „инцидент“. Има инциденти, които граничат с убийства. И които, макар и винаги да си остават в официалната история като инциденти, остават в съзнанието на хората по друг начин. Като например „инцидентът“ с принцеса Даяна. Много подобни инциденти. И странно – все с неудобни на властта. Инцидентите с близките до управляващите обикновено се разминават с натъртен врат и липса на бельо“, отбелязва и Елена Гунчева в пост във Фейсбук.

Ако държавата не си свърши работата, ще е съучастник! Физическия убиец е“ детенце“ на хора с пари,с пари с които си е закупил „дреболията“, която се ползва под път и над път от хиляди „дечица“ с възможности:(! Толкова е страшно,но повече е тъжно:(((! Тъжно е, че двете деца на обичайния , харизматичен Милен Цветков няма да прегърнат баща си повече:((((! Ужасно просто:(((!“, отбелязва и Надя Панова.

Хиляди във фейсбук се питаха чий син е шофьорът, управлявал джипа Ауди Q 7 с номер СА7222ХА и защо полицията не обявява неговото име часове след катастрофата. Отговорът не закъсня.  Българинът има и много силно развито чувство за справедливост. Той е човек на крайностите и именно с тях разпъна на кръст 22-годишният дрогиран младеж, погубил големия Милен Цветков. Буквално часове след трагедията социалните мрежи изобилстваха със снимки на водача, разкрита бе самоличността му, а заедно с нея и множеството му предходзни нарушения на пътя.

- Advertisement -

Ако се вярва на гражданското и журналистическо разследване убиецът казва Кристиан Асенов Николов. Колата, която е карал, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в „Сис индъстрис“, „Топаз продакшън“ и Винпром Карнобат.  Във фирма „АС ОПТИМУС“ ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми, пише ПИК.

Българинът поиска възмездие за тази неправда, която помрачи празника му и отново му доказа, че животът и смъртта ни понякога не зависят от нас самите, а от безразсъдството на другите. Гражданите настояха да станат публично достояние отговорите на въпросите:

Защо 22-годишен младеж се дрогира и кара МПС? Как на тези години си е позволил автомобил над 120 000 лв? Какво работи всъщност, за да има тези пари? Кои са неговите родители и наясно ли са, че той се дрогира? Как си осигурява тази дрога и кой му я продава? Ако той е бизнесменски син, ще бъде ли съден като всеки един закононарушител?

Близък приятел на загиналият журналист – Теодор Михайлов – публикува правдив и сърцераздирателен коментар за нелепия инцидент:

Всъщност Милен е бил екзекутиран. На сухо и слънчево време, в района на светофара пред мола, където се кара бавно и с повишено внимание. И като казвам екзекутиран, имам предвид, че при удар отзад не виждаш нищо, само чуваш шум като от взрив. Джипът на Милен е бил ударен със скорост над 100 км в час. И въпреки, че моделъл Forester на Subaru има 5 от 5 звезди в краш тестовете, в неравният двубой със значително по тежкия Audi Q7, летящ със скорост подходяща за магистрала, е размазан, а Милен убит. Какво стана с идеята младите шофьори да нямат право да карат мощни коли, аз не знам. Не знам защо дрогирани 22 годишни лекета избиват хора по улиците. Надявам се там да има камери и се надявам бащата на дрогираното леке-убиец да не го измъкне, както става често. Всъщност ма мястото на Милен днес можеше да бъде всеки от нас. И нашите деца щяха да останат сираци. Щото едно леке е бързало за поредния купон“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече