Карбовски: Всеки, който излиза и говори глупости от екрана, ние го обичаме

0

- Advertisement -

„По-голям проблем от всяка диктатура е любовта на българина към сатрапа“. Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски в коментар на общественото вълнение след тежката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков.

По думите му всеки път след трагична смърт на обществено известна личност започват общи коментари, които го доубиват, което „нямаше да е толкова страшно, ако накрая не се оказваше, че няма справедливост, а проста амнезия“.

Според него в България при подобни случаи нищо не се случва или се случва след 10 години, когато няма да има значение.

„Публиката, която никога не реагира, когато един журналист е гонен. Но той трябва да умре, за да се яви великата обич към него. Аз имам въпрос към публиката: „Вие защо не направихте нищо?“. Ако искат журналистите да бъдат техен глас, трябва да ги пазят, когато ги ритат в главата, докато са живи“, каза Карбовски и добави, че един журналист не може да направи нищо, ако няма свидетели, които искат да говорят.

Той коментира, че в обществото липсва съпротива срещу желанието на властта да бъде абсолютна:

- Advertisement -

„Напротив, има любов към сатрапа – към всеки, който излиза и говори глупости от екрана, ние го обичаме този човек, ние го преизбираме и нямаме никакво намерение да променяме това в следващите 10 години“.

По думите му „в България ни избиват по отделно – и журналисти, и не журналисти“.

„Всичко, което един човек може да мечтае в България, се нулира“, заяви журналистът и гневно добави:

„Ние сме нация, която само мрънка, но тайно, много тайно. Абсолютно си заслужаваме всеки един Тодор Живков и всеки един Брежнев„.

В предаването „Хоризонт за вас“ Карбовски заяви, че съдебната система е привилегирована да няма критици, защото рано или късно всеки закъсва и пак опира до съдии, които имат лично мнение.

Журналистът изтъкна, че в случката с 22-годишния шофьор, причинил катастрофата с Милен Цветков, липсва бащата. Според него това е метафора за цялото общество, че липсва бащата – човекът, който създава правилата.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече