Мнение: Убиецът на Милен Цветков е шофирал със затворени очи под влияние на халюциногенен наркотик!

0

- Advertisement -

Според социален психолог това рисково преживяване се практикува у нас от закоравели наркомани с бронирани коли

Поредица от хипотези намериха място след нелепата смърт на журналиста Милен Цветков, който бе пометен от дрогиран 22-годишен водач. Категоричност има само в това, че Кристиан Николов е шофирал под въздействието на коктейл от четири наркотика с изключително висока за градски условия скорост.

Професорът по социална психология Петър Иванов даде своята гледна точка за тежкия инцидент пред в. „Труд“. Според него, никой не обясни, защо този наркоман се блъска в спряла на червен светофар кола с такава голяма скорост. Спокойно кара направо, без никакви действия от негова страна, без никакви спирачки, никакви звукови сигнали, никакви опити за завои и т. н. – той сякаш кара по празна магистрала или по пистата на празно летище.

„Обяснявам моята версия. Някои от модерните и много опасни амфетамини, особено при смесването на два, три и повече, предизвикват освен всичко друго – еуфория, емпатия, възбуда, дереализация, халюцинации, агресия и др., – още и непреодолимо желание за осигуряване на допълнителни силни разтърсващи усещания като т.н наркотична кумулация. Едно от средствата за тях е номерът с шофирането със затворени очи, което от известно време, имам данни, се практикува и у нас от закоравели наркомани, главно деца на олигарси и мутреси със скъпи защитени (бронирани) коли. При бързо шофиране с автомобил караш по права траектория със затворени очи, без да гледаш, на тъмно. Досегът със смъртоносния риск за време от 5 до 10 секунди, може и повече, зависи от степента на опиянението, ражда оргастични преживявания, даже и реален специфичен халюциногенен оргазъм, придружен в някои случаи и от непроизволна еякулация“, обяснява професорът.

- Advertisement -

Той анализира също и факта, че тази практика става обсесивна, превръща се в атипична маниакална обсебеност на наркомана, стигаща до налудни (шизоидни) помисли и действия и се проявява всеки път при употреба на по-големи количества наркотик, при смесване на различни наркотици и при включване на алкохол.

Обсесията се усилва в сексуална и емпатична обстановка, в присъствие на скъп близък приятел, на значима за него персона и/или на сексуален партньор или партньорка; тази обстановка (антураж) въздейства амплифициращо на обсесията и я подкрепя. Ефектът е известен в психологията като фасилитация“, разсъждава още Иванов.

Според него, това е единственото обяснение –  наркоманът е карал със затворени очи под влияние на халюциногенен наркотик, фасилитиран в колата-убиец от антуража около него.

Припомняме, че налице са и гледните точки на обвинението и защитата на 22-годишния Кристиан Николов.

Според обвинението, случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал автомобила след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, твърди обвинението. И допълва, че Николов е застрашил живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място. Аутопсията сочи, че вследствие на удара на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване на ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада, сочи прокуратурата.

Защитата от своя страна настоя, че Кристиан Николов не е шофирал колата, която удари автомобила на журналиста. Това пледира пред Софийския градски съд адвокатът му Любомир Таков, който поиска магистратите да го оставят без никаква мярка. Адвокатът посочи още, че разследващите не са изследвали дали причината за смъртта е катастрофата или неадекватните действия на очевидците, включващи ваденето на Цветков от колата, въртене на главата, сърдечен масаж.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече