Фандъкова ни взе за малоумни: Учи софиянци как да се разхождат в парка

0

- Advertisement -

Кметът на София Йорданка Фандъкова взе столичани и за малоумни – утре по нейна заповед ще се проведе учение как да се разхождаме в парка „безопасно” предвид епидемията от коронавирус.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и детайлите за посещение на паркове, каза ген. Мутафчийски.

„В неделя кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще се проведе учение, в което ще се създаде организация за посещение на парка и дали се спазват забраните…

Искрено се надяваме, че нашите съграждани ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да се разхождат в парка. За годините на децата не мога да отговоря, но не става въпрос за гимназисти.

- Advertisement -

Става въпрос за деца, които се разхождат с родителите си. Годините на децата, подлежащи на разходка, ще ги определят кметове във всеки град, както и конкретните мерки за посещение на парковете“, каза той.

По-късно от Столичната община разясниха пред бтв, че се подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малките деца и родителите им.

В неделя ще бъде направено обучение на екипите за създаване на необходимата организация на терен. В учението ще участват единствено служители на Столична община и доброволци. Забраната за разходки в паркове и градски градини засега продължава да е в сила. Засилен контрол и проверките за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни.

От три месеца в България не са правени трансплантации, тъй като при този вид операции се потиска имунната система на пациента, а това може да се окаже фатално, обясни ген. Веницслав Мутафчийски.

Той посочи, че трансплантациите са спрени и в други страни и даде за пример във Франция, където се извършват трансплантации само на пациенти, които са с пряка опасност за живота. В България за последните три месеца не е имало такива случаи, каза още ген. Мутафчийски.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече