Италиански вирусолог: Оръжието срещу Covid-19 е слънце+море!

0

- Advertisement -

Медикът е на мнение, че и плазма на преболедували трябва да се инжектира на останалите

82-годишният италиански лекар Джулио Таро, специалист по инфекциозни болести и доктор хонорис кауза в няколко американски университета е убеден, че Италия трябва да използва оръжията си – морето и слънцето, за да си помогне в излекуването от коронавирус. Според него вместо да стоим вкъщи и да се разболяваме, предавайки си зараза в семейството, трябва да използваме морето като терапия. Това изказване медикът направи пред италианското изданието The Post Internazionale, информира „24 часа“.

 „За да се разпространява, вирусът има нужда от затворени пространства, слаба вентилация или климатична инсталация, ниски температури и влажност. Морето и плажът са точно обратното на този микроклимат”, е категоричен инфекционистът.

- Advertisement -

Въпреки че Таро влиза с тезата си в конфликт с други италиански вирусолози, той е убеден, че морето и слънцето трябва да се вкарат в действие като оръжие срещу вируса веднага, още преди да е готова ваксината срещу COVID-19.

Според него оздравелите трябва да станат донори на антитела, а не да бъдат третирани като разпространители на зараза. Тяхна плазма трябва да бъде инжектирана на останалите. Експериментално този метод се използва вече в болници в Павия, Мантуа и Салерно.

Таро е на мнение, че вирусът може да се контролира с нормалните хигиенни мерки и чрез разпространението на антитела – размерът на заразата ще бъде намален чрез смяната на климата заради идването на летния сезон, в това число и на Север. Факторът климат е несъмнено много силен в разпространението на тази епидемия.

„Как можем да не си дадем сметка, че броят заразени слиза драстично на юг? Морето и слънцето предпазиха част от Италия от заразата. Но не само при нас, а и в чужбина. Африка засега е почти незасегната“, коментира медикът.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече