Заради скандалния клип: Лозан Панов без право да управлява Съдебната палата

0

- Advertisement -

ВСС отне от Лозан Панов правото да стопанисва Съдебната палата заради снимките на скандалния клип.

19 от съдебните кадровици гласуваха „за“,  а петима,  сред които и самият Панов, бяха „против“.

За да не възникнат проблеми около прехвърлянето на собствеността, промяната ще влезе в сила от 15 юли.

С друго  свое решение съдебните кадровици възложиха стопанисването на сградата на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева.

Днес ВСС проведе дискусия – дали заради заснетия преди два месеца в столична Съдебна палата клип на песен към саундтрак на филм, трябва стопанисването на сградата да бъде отнето от Панов.

Преди дебата бяха огласени резултати от проверка, разпоредена от самия председател на Върховния касационен съд (ВКС), за обстоятелствата около заснемането на клипа, който мнозинството определи като скандален и недопустим със съдържанието си да бъде сниман в сградата на Съдебната палата.

- Advertisement -

Проверката показва, че главният секретар на съда Маргарита Пазвантова, която е била упълномощена да сключва договори за наем за заснемането на различни продукции, не е знаела, че в клипа ще се пее за наркотици, оръжия, ще танцуват полуразголени момичета и ще има деца. 

Така фокусът на дискусията се прехвърли върху работата на Панов като председател на ВКС.

Чуха се критики, че той е абдикирал от задълженията си, че дори не ходи на работа.

Така се стигна и до призива на съдията от Върховния касационен съд Севдалин Мавров, който поиска оставката на председателя на съда Лозан Панов:

“Ако сте мъж и мислите за Върховния касационен съд като институция, в която част от нас ще се върнем, моля ви, запазете институцията и си подайте оставката. Г-н Панов, запазете къщата, бъдете мъж“, каза Мавров.

“Мисля, че за всички се изяснява картината, а сцената, която се записва, повярвайте ми, е много по-срамна, отколкото всякакви други видове видеоклипове“, беше краткият коментар на критиките на Лозан Панов.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече