Мислят, че са безсмъртни: 14 628 с актове, че ходят без маски

0

- Advertisement -

Откакто е въведена наредбата за задължително носене на маски или шалове, които да предпазват от коронавирус, са съставени цели 14 628 акта на хора, които се мислят за безсмъртни и не я спазват.

Само вчера полицията е глобила над 100 души. 

Само Служителите на МВР са съставили 19 262 акта до момента, като 14 628 са за неносене на предпазни маски, съобщи на брифинг в МС Веселин Младенов, началник на отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“, цитиран от БТА.

Според представените от него данни от над 55 хил. декларации за пътуване извън градовете, при малко над 3400 от тях са били установени несъответствия. Около 200 са досъдебните производства за деклариране на неверни данни в декларациите.

За неспазване на противоепидемичните мерки са образувани 1288 досъдебни производства.

Комисар Младенов добави още, че в първите дни на отварянето на парковете за граждани не е имало нарушения, но сега се наблюдава, че част от посетителите на тези места не носят маски.

- Advertisement -

По повод предстоящите почивни и празнични дни комисар Младенов припомни, че все още са в сила ограниченията за пътуване, въведени от министъра на здравеопазването.

На брифинга представителите на МВР съобщиха за случай в Борисовата градина, при който мъж, неспазвал мерките за посещение на паркове, е напръскал със спрей служител на Столична община, той е бил задържан и е образувано дело по случая.

Вчера на територията на София има съставени 105 акта за неносене на маски.

Любомир Костадинов от отдел „Пътна безопасност“ каза, че на ден през КПП-тата на град София навлизат 30 хил. автомобила. Той добави, че ще бъдат разположени допълнителни екипи на полицията, които ще следят за употребата на алкохол и наркотици при шофьорите.

По направление на пътната безопасност за предстоящите почивни дни са предвидени и допълнителен брой служители на МВР, които да следят за контрола на скоростта по пътищата.

От днес до 13 май ще има засилен контрол на водачите на мотоциклети, акцентът ще е насочен към проверки за правоспособност, регистрация на мотоциклетите, състояние и видимост на регистрационната табела, както и използването на каски.

От полицията зоват гражданите да ограничат пътуванията си.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече