Доц. Мангъров: Всеки да си гледа работата

0

- Advertisement -

Всеки да си гледа работата. Когато съветваш, трябва да знаеш какво се случва, всеки трябва да си знае специалността. Това обяви в интервю за „Денят започва с Георги Любенов“ началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. д-р Атанас Мангъров

„Много е важно този, който води нещата, да е наясно какво се случва, да има опит. Не можем да стоим затворени година-две-три, защото няма да издържим. Трябва да намерим начин на фона на това, което се случва, да живеем нормално, но затова трябва ум, трябва и опит,“ каза още той.

По думите му се дават разнопосочни сигнали като това да се носят маски или да не се носят маски. „Това не е важно. Който го е страх, да носи маски. Важното е хората да спазват хигиена, да си мият ръцете“, каза Мангъров.

Ако не си наясно има ли антитела или няма, как ще можеш да убедиш хората, в това което говориш? Т.е. хубаво е тези, които задават ритъма да са хора, които са в час. Защото няма логика в това да можеш да си разхождаш в парка кучето, да не можеш да си разхождаш детето. Да можеш да седиш на столчето в метрото или в автобуса, да не можеш да седиш в парка. Има неща, които са важни. Важните неща трябва да бъдат определени и е хубаво да бъдат казани на хората по два, по три пъти, по сто пъти, докато не им влезе в главата. С нещата, които не са важни, няма смисъл да се занимаваш, каза той.

- Advertisement -

Доц. Мангъров заяви, че у нас никога няма да се случи това, което се случи в Италия и Испания, защото те са на четвърто и пето място в света по средна продължителност на живота. У нас ги няма „сухите съчки“, каза доц. Мангъров.

Там има домове за възрастни хора по 200-300 души с един и същи персонал. У нас възрастните са в домовете си.

Доц. Мангърова заяви, че се чува с премиера, пише му есемеси, но според него около Борисов има хора, които ги е страх, защото нямат опит – хирурзи, ортопеди, микробиолози.

Според Мангъров е хубаво, че се разхлабват мерките, според него трябва да са отворени парковете и стадионите, и спортните площадки.

Трябва да се отварят шлюзовете постепенно, но не и безкрайно, защото тук става въпрос за месеци – едва ли не до Нова година. Няма нужда толкова дълго да бъде, каза той.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече