Боже, опази да живеем по законите на Южна Кория!

1

- Advertisement -

Библията е забранена – лидерът Ким Чен Ун стои над всички религии

Към днешна дата Южна Корея е една от най-малко проучените и доста противоречиви държави в света. В страната царят строги закони, похвален морал, страхопочитание към Краля –слънце и желязна дисциплина. 36-годишният лидер Ким Чен Ун и типичният строго тоталитарен вожд, който е подчинил народа на своите авторитарни убеждения. Южнокорейците пазят  много тайни и имат много необичайни закони, които ще ви накарат да благодарите на Бог, че не живеете там. 

В Северна Корея Библията се приема като символ на западната култура и притежанието й е забранено, тъй като можело да окаже лошо влияние върху държавния ред. Лидерът Ким Чен Ун стои над всички религии. Десетки са случаите на екзекуции на хора, които са разпространявали Библията, информира „Дарик“.

Правителството решава къде да живее всеки и каква кола да кара. Само 1 на 1000 корейци имат право на личен автомобил. А едва 8% от пътищата са асфалтирани.

В страната има култ към личността. Всеки, който проявява неуважение към лидера на партията, го очакват многобройни наказателни закони. Предполага се, че в страната има около 34 000 паметника , изобразяващи лидерите на управляващата династия.

- Advertisement -

В Северна Корея има задължителен доброволен труд. Официалната работна седмица е петдневна, но на шестия се полага доброволен обществен труд. Гласуването е задължително. Има закон, който задължава всеки гражданин да гласува. Ако някой откаже да гласува, веднага го изпращат в трудов лагер.

В Северна Корея не можете сами да избирате прическата си. Тя трябва да е строго консервативна и вие можете да избирате само между 10 вида мъжки прически, а за жените са предвидени 18, одобрени от правителството.

Един от най-жестоките закони е законът за трите поколения. Ако някой гражданин на Северна Корея извърши престъпление не само той ще бъде наказан, а също родителите му, съпругът, съпругата или децата му.

Освен това, който гледа американски филм, може да бъде екзекутиран, а гледането на индийски филми може да доведе до затвор. Разпространението на порнография също може да доведе до смъртното наказание. Провеждането на международни разговори е престъпление. През 2007 г. мъж, който е провел няколко такива, беше убит.

 Северна Корея предлага само 3 телевизионни канала, от които хората могат да избират. Всички те са контролирани от правителството, пише още timesnownews.com. Изборът на професията на човек се определя от правителството. Това се случва въз основа на нуждите на страната. Тези, които не се съобразяват, се изпращат в концентрационни лагери за принудителен труд.

 Гражданите нямат право да имат същото име като сегашния президент. 

- Advertisement -

Подобни публикации
1 Коментар
  1. Nicola Rossi казва

    Името на статията е объркана! Написаното в нея се отнася до Северна Корея не до Южна Корея. Нещата в Южна Корея седят по съвсем различен начин! Има голяма разлика между двете страни!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече