КЗК поряза далаверата с тролеите във Враца! Дали и ВАС ще удари мошениците, или корупцията ще победи? (ДОКУМЕНТ)

0

- Advertisement -

Браво на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) – след разкрития на Narod.bg за измамите на Юлиан Димов и неговото дружество „Авто Инженеринг Груп” с тролеите на Враца, антимонополната комисия поряза далаверата! (документът)

С определението си експертите в КЗК отказват на „Тролейбусен транспорт“-Враца предварително изпълнение – т.е., да сключат договор с фирмата на мошеника, преди да е приключила процедурата по обжалване на търга за тролеите.

Юристи коментираха, че се очаква определението на КЗК да бъде обжалвано и вероятно отменено от състав на Върховния административен съд (ВАС). Вече писахме, че в близкото минало фирмата на Димов, превърнала се в нарицателно за корупция, е печелила скандални дела за обществени поръчки именно във ВАС без оглед на доказателства или правна логика.

Много от делата на Димов са били решавани с цената на брутално погазване на закона все при зам.-председателя на ВАС Мариника Чернева – естествено, след „случайно“ разпределение на делата, което се оказа поредната пробойна в Темида по думите на главния прокурор Иван Гешев…

Юлиан Димов знае кого и как да корумпира, за да се пази от закона

Според източници от ВАС мътните сделки се уреждали в съда, над който е само Господ, след като Юлиан Димов и партньорът му Христо Каракостов няколко пъти носили буквално торби с пари в кантората на столичното адвокатско дружество „Георгиева и партньори“ в ж.к. „Редута” в София, откъдето сумите поемали до правилния адресат, което пък гарантира и „правилни“ за мошеника Димов съдийски решения.

Грандиозната измама във Враца намери продължение на 5 май, когато порязаното от КЗК дружество „Авто Инженеринг Холдинг Груп” подали жалба пред Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на антимонополната комисия. Това обаче е косвено потвърждение на доказания факт, че Юлиан Димов е декларирал неверни данни пред Столична община, което си е повод за отстраняване от обществената поръчка. Ясно е, че никой не подава жалба срещу очевидни факти, освен ако не разчита на корупционна уговорка, за да спечели по втория начин.

- Advertisement -

Има обаче и още една добра новина – за съжаление на измамника на 7 май 2020-а в Софийската градска прокуратура е образувано досъдебно производство именно за деклариране на неверни данни срещу Димов покрай обществена поръчка на Столична община.

Юрист коментира, че единствената надежда на пишман бизнесмена е да спечели всичко пред ВАС. „В нашите среди се говори, че във Върховния административен съд има „подходящи” съдии, които да решат казуса в разрез със закона, но по начин, изгоден за Димов. Разбира се, това става срещу солиден подкуп. А знаем, че решенията на ВАС са необжалваеми, т.е., всеки сенчест бизнесмен ще е готов да плати колкото му поискат, но да си реши далаверата законово”, ясен бе адвокатът.

Narod.bg ще се поинтересува кои съдии (и как – ръчно или автоматично) са разпределени по делата на Юлиан Димов, за да стане ясно кои магистрати ще вземат мръсни пари в услуга на мафията    за да помогнем на спецслужбите в разплитането на грандиозната фалшификация.

Кметът на Враца Калин Каменов е затънал до уши в корупционни схеми, по които вече работи прокуратурата

Очевидно е, че община Враца всячески бърза да сключи договор за тролеите с „Авто Инженеринг Холдинг Груп”, докато няма обвинения или докато съдът не е отменил решението за избор на измамническото дружество за доставчик – без значение, че заради далаверата ще загубят еврофинансирането, което 9 милиона лева само по тази процедура. Въпросът е на рушвет, не на работа в името на обществото.

Пред Narod.bg възмутен служител в община Враца подчерта, че компрометираният кмет Калин Каменов упорит бяга от въпросите за срещите и корупционните уговорки, които е направил с Юлиан Димов в разрез с интересите на града

Междувременно пък подкупените от измамника чиновници в Министерството на отбраната и в Агенцията за обществени поръчки продължават да си подават топката и да протакат вкарването на далавераджиите от „Авто Инженеринг” в забранителния списък за обществени поръчки, което е задължително да се случи заради прекратени по вина на Юлиан Димов сделки.

Според буквата на закона дружество, което има в досието си изцяло неизпълнена обществена поръчка (каквото е „Авто Инженеринг” с провалена доставка на рейсове втора ръка за Министерство на отбраната), се вкарва в забранителен списък и повече не може и да помирише участие в надпревара за спечелване на сделка с държавно финансиране.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече