Манипулиран и монтиран запис с генерал Мутафчийски ли ни представи Бенатова?

0

- Advertisement -

Журналистът Ивайло Ачев от сайта Actualno.com постави един много важен въпрос след вчерашното скандално интервю на журналистката Миролюба Бенатова и началника на Щаба генерал Венцислав Мутафчийски. А именно – манипулиран и монтиран ли е самият запис?

Ето и неговото журналистическо мнение:

Колко точно трябва на Facebook т.е. на българина да избухне? Няколко думи от известен човек. Като „Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат!“ от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса. Когато чуеш или прочетеш това, гневът буквално е на път да избухне – заради всичко преживяно само за 2 месеца. Но когато видиш контекстът и ако имаш поне малко рефлекс да опитваш да мислиш, почваш да си задаваш въпроси.

Въпроси, които бих искал да задам и на интервюиращата Миролюба Бенатова:

1. Защо има толкова много монтажи на това интервю? С просто око се вижда!

- Advertisement -

2. Защо има разминаване между говор и звук на някои места?

3. Защо при задаване на въпросите от нейна страна камерата я пропуска и постоянно е фокусирана върху Мутафчийски?

4. Каква беше целта на интервюто?

Простички въпроси и с интерес бих чул/прочел отговора. Отговорът на последния дава самата Бенатова в личния си профил във Facebook – интервю по повод конкретен сигнал за искане на негативен ПСР тест срещу планов прием в болница. Всеки може да види интервюто и да види кой поред е въпросът, който касае темата, заявена от самата Бенатова! Това поражда определени подозрения! И понеже аз не съм само Facebook потребител, а отдавна работя в сферата на медиите, в която и Бенатова, си спомням доста неща за и около нея. Спомням си как се появи в bTV, как израстна в кариерата, какво е говорила и как се е държала за връзките си и по-точно една определена извън кариерата ѝ, които обаче са ѝ помагали в кариерата. Та в този ред на мисли и предвид следващият пост във Facebook как генералът „от вратата ме посрещна с думите: „Ти, от таксито, къде си тръгнала да се връщаш?“, да повторя: „Г-жо Бенатова, немонтираният и нередактиран запис от интервюто ще го пуснете ли?“ За да убедите, че няма задни мисли и те да са основата и причината за случилото се! И да убедите, че не ми се счува булюкане на мисирки зад вопъла на безпомощна жертва на медийната несвобода …

Колкото до Мутафчийски – г-н генерал, сега разбрахте ли защо не се прави политика с Бойко Борисов? Или ви трябва и още убеждаване освен това, че сте начело на щаб, който е с много съмнителна регламентация по законодателството ни и който не може да налага никакви решения, но пиар ефектът е, че е отговорен за всичко, навсякъде и по всяко време? Затова е Ви беше необходим истински пиар – сега вече е късно …, обобщава авторът на текста.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече