Николай Бареков: Работата с „Босфор ТВ” почва да смърди все повече, развеждал ли Божков шефа на бТВ като пекинез по най-скъпите курорти в Европа?

0

- Advertisement -

Журналистът Николай Бареков коментира остро скандала около шефа на бТВ Флориан Скала и разходките му по най-скъпите курорти в Европа, платени от Васил Божков, видя Debat.bg.

Цветомир Найденов – Цеката, който подаде сигнал в прокуратурата срещу Божков и оттам започнаха проблемите за мултимилионера, разкри вчера детайли, от които „изскочи зайчето”:

„Има и къща на Халкидики (Васил Божков, б.ред.). В Париж пък има апартамент, хвалеше ми се, че струва 25 милиона евро. Бил го приписал на едната любовница – Елена Динева, която после му стана жена. Хубаво е да има, няма лошо, но да си плаща данъците, а не постоянно да рекетира. Божков държеше комисията по хазарта и рекетираше наши и чужди оператори.

Доста хора развеждаше по скъпите курорти – Куршевел, Сен Тропе… Ако има интерес от теб, също ще те развежда. Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (б.р. – главният изпълнителен директор на bTV Media Group) по Куршевел, същото правеше и с международния аферист Барак Алон“, съобщава Найденов.

По този повод премиерът Бойко Борисов дори прочете абревиатурата бТВ като „Божков ТВ”, което роди нов скандал.

Относно Фролиан Скала Бареков написа следното (публикуваме текста без редакторска намеса):

- Advertisement -

Тая работа с „Босфор“ ТВ почва да смърди все повече…Какво прави техният CEO в частния самолет на хазартен бос?

Вярно ли го е развеждал като пекинез по най-скъпите курорти из Европа? Обявил ли е този „бизнес разход“ румънецът Флориан Скала на Борда на Директорите на СМЕ и на своите собственици в САЩ?

Какво е обяснил на Нюзрума в телевизията? Платил ли си е своята част от разходите – керосин за полета, спането, яденето и шампанското в скъпите хотели и ресторанти, които е посетил? Ако е пропуснал да го направи – търговия с влияние е.

Като се замисля надали е струвал по-малко от 100-200 000 евро с тези турове из Куршевел, Миконос на Божков. Вярно ли е, че Скала е лобирал за хазартния бизнес пред членове на правителството в компанията на господин Божков? В качеството на какъв го е направил? На „приятел“ или на лобист и лично заинтересован?

Като изпълнителен директор и председател на Борда на голяма телевизия, шеф на Новините и рейтингов политически коментатор и журналист съм си плащал сам всички сметки и разходи през последните 20 години – с личната си банкова карта или със служебната, ако съм имал разрешения от Борда.

Включително и сам платих данъците върху разходите за обучението на 50 колеги журналисти (днес повечето в екипа на Нова и БТВ) в CNN Атланта и Вашингтон, САЩ. Не съм приемал обяди и вечери, камо ли разходки от бизнесмени, политици или рекламни партньори, обратното – черпил съм ги.

Справката още стои в НАП. Та затова имам право да задавам тези въпроси, включително и като основател на публицистиката в БТВ.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече