Рядък шанс ли е да те управлява Борисов във време, когато обвиняем бизнесмен чете морал и иска оставки чрез национална телевизия?

0

- Advertisement -

Сагата „Божков- Горанов-Борисов-Диков-Левски“ се разгърна с неочаквани измерения през последните дни. Скандалният бизнесмен Васил Божков разтресе цялата власт със смелостта си да публикува скандални чатове между него и министъра на финансите Владислав Горанво. Хазартният бос не спря до тук, ами обвини и премиера Борисом, че овече от 10 години се подиграва със съдбата на ПФК „Левски“ и прехвърля тайно и задкулисно собстевността на клуба.

Властта от своя страна и в лицето на Горанов, и в това на Борисов запази достойнство и не влезе в пряк двубой с обвиняемия Васил Божков, който се укрива в Дубай.

Нажурналистически въпрос за акциите на „Левски“, които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. „Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!“, ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. „На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси! Извинявам се“, възмути се Бойко Борисов и поясни, че акциите не са на негово име и не желае да бъде вкарван в тези игри.

- Advertisement -

Попитан дали е имал уговорка с хазартния бизнесмен да стане собственик на „Левски“, Борисов обясни, че по никакъв начин не иска да се замесва с тази тема, защото има повдигнати обвинения. „Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали. Непрекъснато в различни съвети и формати. Когато неговите съдружници изнесоха информация и всички тези последствия от МВР и прокуратурата, се стигна до този казус. Никой, по никакъв начин преди това не го е третирал различно от всички останали“, заяви премиерът. След това пожела лек ден на журналистката на bTV и се обърна към останалите репортери.

„Кой чат, госпожо?“, изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. „И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от „Шел“, ОМВ, „Лукойл“, от всички газови компании“, отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета води кореспонденция с хазартния бос, и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през деловодството.

„Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков”, попита Борисов. Репортери му обясниха. че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владислав Горанов. „Така ли, не думай!“, възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси. На страницата си във Фейсбук Васил Божков коментира, че „Борисов от 10 години прехвърля акциите на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно“:

По-късно през деня bTV Media Group разпространиха позиция, в която се казва, че е „тревожно да нарича телевизия с доказано висока репутация „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. „Новините и актуалните предавания на bTV са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имала близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани“, категорични са от телевизията.

В края на крайщата Борисов реши да излезе сух от водата и смени темата. Премиерът Бойко Борисов нареди гражданите да бъдат благодарни, тъй като им е дал „рядък шанс да ги управлява“. „Вие имате голям късмет, че управляваме. Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!“, заяви той пред журналисти, които отразяваха негова инспекция на строителството на газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече