Илияна Йотова: Президентът научи от медиите за извънредното положение

0

- Advertisement -

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи в тв интервю тази сутрин, че президентът Румен Радев е научил за обявеното извънредно положение за коронавируса от медиите.

„От самото начало се опитахме да предложим добри решения. От първия момент беше направен опит президентската институция да бъде изолирана. Недопустимо е държавният глава, който и да е той, да научава от медиите за решението за въвеждане на извънредно положение“, коментира Йотова.

- Advertisement -

Тя отбеляза, че всяко предложение от президентството е било критикувано злостно, а след това властите са предприемали именно начертаните от него стъпки.

„Нямаме нужда от тази подробна статистика в стил „Информбюро“. Изчезнаха медиите от сутрешните брифинги, сякаш са неудобни въпросите им“, коментира вицепрезидентът пред bTV промяната на формата на ежедневните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб.

„Щабът свърши много добра работа в първите седмици на кризата. Във време на война, както постоянно се говори, попитахме генералите – медиците, тези, които водят войната на първа линия. Но всички факти говорят, че разривът между проф. Мутафчийски и правителството е пълен“, заяви Илияна Йотова.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече