Ренета Инджова директно: Коронавирусът е идеалният късмет на управляващите да представят действията си като животоспасяващи

0

- Advertisement -

Бившият служебен премиер Ренета Инджова коментира политическите процеси в държавата, като постави основен акцент върху развитието на пазарната икономика и мерките на Правителството.

„Онези, които би трябвало да се в опозиция, са в отбора на правителството, коронавирусът е идеалният късмет на управляващите да представи действията си като животоспасяващи. Така че схватката между държавни и частни олигарси може да е добро разрешение на казуса“. Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен министър-председател в периода октомври 1994 – януари 1995 година – първата жена премиер на България, в отговор на въпроса дали Васил Божков може с информациите, които огласява, да събори кабинета „Борисов 3“. По думите ѝ докато не се стои на „равнището на правните нарушения“, нещата ще се разрешават по пехливански.

Въпросът с политическата отговорност в България не стои. Тя се носи от медийната сфера, която прави чадър, от правоохранителната система, която избирателно реализира справедливостта. Води се по изявления на премиера, който се отнася към хората с най-ругателни думи„, посочи Инджова.

Тя коментира, че Националният оперативен щаб трябва да се загрижи за пораженията върху психиката на хората. Експремиерът отново настоя да се махне политическото влияние върху лекарите.

- Advertisement -

Имаме да убедим света, че данните, които изнасяме по Covid-19, са автентични. Съветът, който написа доклад от 400 страници, и го засекретиха. Има да се отговори на въпроса какъв предпазен модел е предприела страната. Светът иска да види колко ефективно сме приложили един модел. По този модел докторите нямат съгласие помежду си“, каза още Инджова.

Според нея по отношение на обхвата и по отношение на мерките има разминаване.  „Най-голямото доказателство за това е, че най-защитените гнезда, каквито трябва да бъдат болниците, се оказаха пробити. Явлението и мерките не са зацепени достатъчно“, поясни тя.

Инджова изтъкна, че е изпуснат шансът да се промени досегашният ни стереотип на мислене в икономиката без изразени преимущества, а „се закачаме за ишлемета и аутсорсване на бизнеси“ – все неща, които сега са радикално несъстоятелни и няма да могат да бъдат продължени.

„От ресторантския и хотелския бизнес тръгнахме да правим пазарна икономика, вероятно и там ще приключим“, заяви Ренета Инджова и уточни, че това е сферата, обслужваща прането на пари и разпределението в бизнесите. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече