Божков заплаши да потърси лична съдебна отговорност за гаврите на властта с близките му

0

- Advertisement -

Бизнесменът Васил Божков ще заведе дела и ще потърси лична съдебна отговорност от всеки, който е участвал в репресии и незаконни действия спрямо семейството му, приятелите и партньорите му, както и спрямо служители в компаниите му. Това стана ясно от негов пост във „Фейсбук“.

От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов – НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов  ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите,“ пише още Божков.

- Advertisement -

Припомняме, че Прокуратурата повдигна 11 обвинения срещу Божковсред които за ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за данъчни престъпления, за незаконна търговия с културно-историческо наследство, за търговия с влияние. Отделно има и досъдебно производство за изнасилвания, принуда и убийство, но обвинения по него не са му повдигнати.

Близки на Божков също са атакувани от прокуратурата. Синът му Антон Божков е обвиняем за пране на пари. Той бе задържан, но по-късно бе пуснат срещу 1 млн.лв. гаранция. Според Васил Божков синът му е обвинен за неща, случили се по времето, когато той е бил в Англия и не може да има нищо общо с тях. Жената до него – Елена Динева, е обвинена за участие в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. Наскоро съдът за пореден път отказа да я пусне от ареста, като дори указа тя да не може да иска промяна на мярката си поне 2 месеца. Според Божков жена му е държана като заложик. „Не може един свидетел да казва едно, а други десет – друго, и да се вярва на единия“, смята той. „Всички, които ме познават, са наплашени. Казва им – ще ви се случи като на Божков“, обяви бизнесменът в интервю по Би Ти Ви преди няколко дни.

В ареста е и неговата секретарка Йоана Чолакова. В килия е и певицата ЛиЛана, за която също се твърди, че прокуратурата прави опит да я свърже с дейността на Васил Божков. Самата тя казва, че познава бизнесмена, но че нито той има нещо общо с бизнеса й, нито тя с неговия. Певицата заяви, че ако наистина е в ареста заради Божков, то значи в тази държава има голям проблем с правосъдието. Братът на ЛиЛана, който също за кратко бе в ареста, но бе пуснат срещу 50 000 лв гаранция, обяви, че прокуратурата го е питала дали познава Васил Божков.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече