Божков се включи на 24 май: В България отношението към културата в момента е варварско!

0

- Advertisement -

Честит празник на всички грамотни. Да съберем 1,2,5 милиона помощ за 3 курса. На VG по правопис, на ББ по правоговор, на ИГ по четене, написа в Twitter обвиняемият бизнесмен Васил Божков по повод Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Предполага се, че инициалите визират финансовия министър Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

- Advertisement -

Същевременно, бизнесменът използва и страницата си в друга социална мрежа- Facebook, където във видеообръщение също поздрави всички грамотни и отчете, че „за съжаление в България отношението към културата в момента е варварско“. Ето какво пише във Facebook Божков:

Честит празник. За съжаление в България отношението към културата в момента е варварско. Това може да бъде променено, само ако не се страхувате. Припомнете си как се отнeсе държавният апарат към световно културно наследство и ако желаете подкрепете петицията на @Thrace Foundation #БъдетеЗдрави“

Припомняме, че фондация „Тракия“ подаде сигнал до ЮНЕСКО заради колекцията на Васил Божков. Процедурата предвижда изпращане на международни експерти, които да направят оценка на законността на искането за изземване на античните предмети от страна на замесените институции. Ще бъдат анализирани документите и причините за изземване, както и всяка една индивидуална опаковка, предвидена за всеки предмет, специалните контейнери за транспорт, транспортните средства, предвидените застраховки и всички взети мерки за съхранение по време на транспортиране и съхраняване на безценните предмети.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече