Защо богатите руснаци избраха карантина в Западна Европа? (Плащали до 25 000 евро на полет)

0

- Advertisement -

Компании за частни самолети регистрират ръст на търсенето от богати руснаци, които искат да прекарват време на Запад в течение на коронавирусната криза, но не могат да вземат пътнически полети заради строгите ограничения от авиокомпании и правителства, предава Ройтерс.

Пътуващите се отправят към страни като Великобритания и Кипър, където притежават имот и имат право на местожителство, понякога благодарение на двойно гражданство, или близки роднини, казват източници от индустрията.
Още по темата
Москва удвои броя на починалите от коронавирус за април
Европа аплодира лекарите си, но защо руснаците са враждебни към тях?
Те плащат от 16 хил. до 25 хил. евро на полет, като цената включва до 13 пътуващи, допълва Investor.bg.

„Хората са уморени от живота под блокада… Те търсят начини да се измъкнат“, казва Александър Осит, собственик на компанията JETVIP, която е регистрирала ръст на еднопосочните полети към Европа през последните два месеца.

Използването на частни самолети, когато повечето авиокомпании спряха полетите, не е незаконно или уникално за Русия, тъй като има съобщения и за китайци, пътуващи до родината от САЩ, и американци, кацащи в елитни ваканционни курорти в страната си.

През март е имало 250 полета с частни самолети между Москва и Европа, показват данни за полетите на 80 самолета на руски и европейски чартърни компании. Те не уточняват колко души е имало на борда на всеки самолет.

Полетите са продължили и през април, макар че са намалели до 61 двупосочни полета, въпреки че Русия спря редовните и пътническите чартърни полети до и от страната с някои изключения и блокира Москва, която стана епицентър на епидемията.

Честотата на тези полети е нараснала до 107 между 1 и 26 май.

Трима източници от авиационната индустрия казват, че броят на руснаците, долетели в страната през март, е надминал този на заминаващите в момент, когато Русия имаше относително малък брой случаи на коронавирус, а европейските страни регистрираха далеч повече заразени.

Тенденцията се преобърна с течение на времето и сега повече хора напускат Русия, която вече има третия по големина брой на случаите на коронавирус в света макар и с относително ниска официална смъртност, отбелязват тримата източници.

Jet Partners, която предлага полети с частни самолети, съобщи, че е регистрирала ръст на запитванията за дестинации във Франция, Испания, Кипър, Великобритания и други европейски страни.

„Хората смятат, че е по-безопасно за тях да бъдат в частните си домове в чужбина“, казва Маргарита Ломакина, търговски директор на компанията.

Станислав Круглов, акаунт мениджър във Vip Group Aero съобщава, че е получил десетки запитвания от средата на април за полети до Виена, Ларнака и Рига от отделни лица и семейства с деца.

Авиокомпанията за частни самолети Sirius Aero информира, че цените на полетите са били с 20%-30% по-ниски през април и май в сравнение със същия период на миналата година.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече