Социолог: Правителството влезе в обяснителен режим – това е имиджова грешка на властта

0

- Advertisement -

Според Първан Симеонов ГЕРБ има възможност за синхронизация в опозиционните настроения

Правителството влезе в обяснителен режим. Което е имиджова грешка на властта. Защото в никакъв случай не бива да оставяш съперника си да води. А в момента бизнесменът Васил Божков води, коментира в ефира на Нова телевизия политологът Първан Симеонов.

По думите му това показвало, че управляващите вероятно се притеснявали.

Според него обаче Божков не показвал нищо друго освен шеги и закачки, с които разпалвал въображението на обществото. Той обаче бе категоричен, че това е едно от нещата, които биха оказали влияние на рейтинга на ГЕРБ. Другите били атаките на Цветан Василев, както и кризата с коронавируса.

„Българите ще се изненадат, ако излезе нещо реално. Но Божков реалните неща или ги оставя за после, или ги няма“, обясни той.

- Advertisement -

Според Симеонов въпросителните пред властта са много, но управляващите се надяват, че с помощта на „засилката“ от коронавируса ще успее да премине в предизборна кампания.

„Всички тези числа, всички тези мерки, хората като че ли вече ги поставя в скоби. Когато започнем да ги питаме за политика и пари, те мислят същото, каквото мислят и през февруари“, обясни политологът.

Първан Симеонов потвърди, че има много опити за ново управление, разчитащи на ерозирал управленски модел. 

Шансът за управляващите пък бил във факта, че коронакризата не е предизвикана от правителството и сега няма кой да „трие сол на главата на управляващите“.

Има възможност за синхронизация в опозиционните настроения. ГЕРБ разчита, че опитите за ново ще бъдат толкова много, че ще се самоизядат. Разбира се, има и опасност за управляващите. За да има реална алтернатива обаче трябва да се очертае някой голям, а засега битката е за второто място„, подчерта той.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече