Политическа дисекция: Декадата „Борисов“ – разровиш ли я, ще мирише!

0

- Advertisement -

Когато задкулисието на ГЕРБ изпълзи на светло, избухват грандиозни скандали, но последици няма, защото прокуратурата е ни чула, ни видяла

Снимка: Министерски съвет

В ерата „Борисов“ е съвсем естествено премиер, главен прокурор и вътрешен министър да си говорят приятелски с лице, което само след седмици същите тези го обвиняват в 18 престъпления

Какво бихте направили, ако несправедливо ви обвинят в престъпление, за което се лежи в затвора – като злоупотреба с власт например? Или че използвате недопустим език спрямо близък колега или чуждестранен партньор? Със сигурност няма просто да махнете с ръка, както направи премиерът Бойко Борисов при последния изтекъл в публичното пространство запис. На него се чува човек с глас, досущ като неговия, да обижда председателя на парламента Цвета Караянчева и лидери на приятелски държави, както и да нарежда на държавни органи да ударят частната фирма „Еврохолд“, чийто собственик е имал неблагоразумието да не изпълни премиерската воля. Със сигурност един оклеветен човек, особено ако е премиер, ще сезира прокуратурата, която да докаже, че записът е манипулиран, и евентуално – да намери онзи, който иска да го злепостави във вътрешен и международен план. Бойко Борисов обаче просто каза: „Със сигурност не може да ме впечатли, да ме накара да се замисля„. Прокуратурата пък, която светкавично се задейства при далеч по-дребни случаи, сега загадъчно мълчи.

За това поведение може да има две обяснения – че някой се страхува, че може да се окаже, че записът е автентичен, и това да отприщи нежелани събития. Или че главният герой в записа сам се опитва да размъти водата за други, много по-сериозни и автентични записи, които ще излязат в следващите дни, и за които е важно да не бъдe разследван.

Първото обяснение е малко вероятно – прокуратурата нееднократно е доказвала, че може да погребе далеч по-сериозни доказателства за злоупотреба с власт. За да се страхува някой от нейните действия, трябва или да е в опозиция, или държавното обвинение внезапно да се е еманципирало от политическата класа, която го управлява. Дали второто обяснение е състоятелно, ще покажат най-вече действията на хазартния бос Васил Божков в следващите дни и седмици. Публична тайна е, че той разполагаше със солидна частна служба за подслушване и че има богата колекция от записи. В случая едва ли Божков стои зад записа – до този момент той не е използвал анонимни канали и застава с името си зад разпространяваните от него уличаващи доказателства, които засягат основно проблеми около неговия бизнес, в които той пряко си е контактувал с финансовия министър или премиера.

Изненадващата атака на управляващите към един от бизнесмените, с когото години наред са имали мирно и взаимноизгодно финансово сътрудничество на гърба на всички данъкоплатци, за пореден път показват правотата на сентенцията, че в България мафията си има държава. Сблъсъкът с хазартния бос Васил Божков обаче има изгледи да нанесе много повече поражения от предишните скандали, от които Бойко Борисов&ко са се измъквали невредими. Особено ако той реши да извади и по-сериозни доказателства за договорките във видео и аудио записи. Не защото прокуратурата най-после ще се задейства – там положението е по Данте – „надежда всяка тука оставете“. А защото разкритията отново ще привлекат вниманието на международната общност към държавата, в която рекетът е официална политика. И може би ще предизвикат ответна реакция. Защото историята показва, че каквито и разкрития за корупция да стават на местна почва, последствия за корумпираните няма. Всички власти, които би трябвало взаимно да се контролират, са оплетени в порочна мрежа и нямат интерес да разместват пластовете, застрашавайки и своите интереси.

Ето как се развиха само част от скандалите по време на 10-годишното управление на Бойко Борисов, които във всяка друга държава биха довели до арести, съд и ефективни присъди. 

„АЛО, ВАНЬО“

През януари 2011 г. вестник „Галерия“ публикува четири разговора, записани със специални разузнавателни средства. В единия се чува как премиерът Бойко Борисов нарежда на шефа на митниците Ваньо Танов да спре проверката на митничарите в склада на пивоварната „Леденика“. Тя е собственост на Михаил Михов-Мишо Бирата. „Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не… Защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам – няма да го закачам“, са част от репликите. 

По-късно се разбра, че записаните разговори са от разследване за корупция в митницата в Свиленград, наблюдавано от прокурора Пламен Георгиев. Тогава Георгиев се оправда, че разговорите не са му докладвани, и тъй като не са вкарани като доказателства по делото, са унищожени.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: В парламента Борисов държа патетична реч, че разговорът е манипулиран и не е нареждал митничарите да не влизат в пивоварната. Обадил се на Ваньо Танов заради президента Георги Първанов, който му казал, че митниците натискат незаконно Мишо Бирата. Според премиера зад изтичането на записите стои бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров.

Година и половина по-късно в интервю Борисов внезапно признава: „Не че е правилно, не е трябвало да го правя. Но съм си такъв – всеки прави своите грешки, реагирах и се обадих. И се обадих, прекрасно знаейки, че на Танов телефонът е подслушван“.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: „Ще проведем разследване на съдържанието на разговора. Ще проверяваме и действията на участниците, например дали е препятствана митническа проверка“, обясни през 2013 г. пред „Сега“ тогавашният зам. главният прокурор Борислав Сарафов. По това време ГЕРБ не беше на власт и разследването беше възобновено. Година по-късно делото бе прекратено, без да е разследвана търговия с влияние, длъжностно или друго престъпление на Борисов. По това време той е отново на път към властта. Според прокуратурата признанието му, че има такъв разговор, е самокритичност. Разследващите се занимават само как са изнесени четирите записа, а не със съдържанието им. Основното оправдание за липсата на задълбочено разследване е, че оригиналите на записите са унищожени. 

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Пламен Георгиев бързо се издигна до шеф на КПКОНПИ, а миналото лято бе принуден да подаде оставка заради „Апартаментгейт“ и бе пратен консул във Валенсия. Два месеца след изтичането на записите Михаил Михов бе открит мъртъв в хотела в Правец. Аутопсията установява масиран инфаркт. Ваньо Танов също е покойник.

ТОКОВ УДАР С МИТКО КАРАТИСТА

На 19 февруари 2013 г. депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че премиерът Бойко Борисов е вкарал в управата на ЧЕЗ-България своя приближен Димитър Стефанов-Митко Каратиста, за да я източва чрез офшорни фирми. „Сметките за тока се повишават заради корупцията и обрастването на ЕРП-тата с фирмите на Каратиста. Ще видите, че сметките са толкова високи заради това, че едни офшорни компании… На вашето правителство, на близки до властта хора, източват парите на хората. Вие превърнахте държавата в рекетьорска!“, громи от тв екрана Цонев. Той констатира, че държавата се управлява като охранителна фирма и е превърната в рекетьор. Според публикации Каратиста е бивш шофьор на един от най-близките приятели на Борисов – Румен Николов-Пашата.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: По време на парламентарния контрол през февруали 2013 г. БСП задава въпрос за Каратиста. „Що се касае до въпросния Димитър Стефанов, вие спокойно може да питате вашия съветник и ръководител на ДАНС и неговите състезатели, Алексей Петров. Това е и човекът, който държеше документите на Алексей Петров, когато дойде да ги представи срещу Станишев. Той не е бил никога мой състезател, на моя отбор, така че има кого да си питате. Толкова години не съм го виждал. През моите зали са минали стотици спортисти. Нямам никакво желание да им следя развитието. Аз от 15 години не го правя”, обяснява той. На 20 февруари същата година Борисов хвърля оставка с аргумента, че е направил всичко по исканията на протестиращите срещу високите сметки за ток. Борисов не коментира обвиненията за офшорните фирми.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Появяват се съобщения, че скандалът се проверява от ГДБОП и че споменаваните лица били привиквани на разпит. Резултат от това няма. Прокуратурата дори не се задейства.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Йордан Цонев е все още депутат и зам. председател на ДПС, утвърди си като най-близък съратник на Делян Пеевски и вече не громи Борисов. Митко Каратиста излезе от надзора на ЧЕЗ през март 2013 г. Няма данни да е съдил Цонев за твърденията му.

„ТИ СИ ГО ИЗБРА“

През април 2013 г. бяха разпространени аудиозаписи от анонимен източник, обозначил се като офицер от службата за подслушване на МВР. Единият е проведен в къщата на Бойко Борисов в Банкя и в него участват още софийският градски прокурор Николай Кокинов и земеделският министър Мирослав Найденов. Тримата участници разсъждават как Найденов да не бъде „натопен“ за харчене на европейски пари, а той обяснява как се манипулират обществените поръчки на земеделското министерство. От записите се разбира, че делата в прокуратурата се контролират от политическата класа, към която непрекъснато изтича важна информация – например Борисов пръв научава резултата от проверката за незаконното подслушване в МВР. В този разговор се ражда и култовата реплика на Кокинов: „Не ми се подсмихвай, ти си го избра“. Поводът са действията на главния прокурор Сотир Цацаров (наложен на поста от ГЕРБ и ДПС) срещу току-що слязлото от власт правителството на Бойко Борисов.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: Борисов не отрича автентичността на разговорите и обявява, че в МВР има паралелна структура, която „действа, работи, записва, манипулира, компилира“. „Аз само знам, че от дома си не съм излизал. Така че, ако някой там ме е накачил с мероприятие, се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат. Много вярвам на главния прокурор за това, че като добър съдия ще може да отсее всички слаби места на тезите, които излизат“, казва той, представяйки се за жертва. Борисов така и не коментира скандалните факти в разговорите.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА:  Цацаров образува проверка за автентичността на записите и за наличието на данни за престъпления против правосъдието и по служба. Бързо е установено, че аудиофайловете не са резултат от законно подслушване и проверките са прекратени.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: След като гръмва скандалът, Кокинов подава оставка, сега е адвокат. Мирослав Найденов прави партия БАСТА, а сега е председател на Съюза за стопанска инициатива. Борисов пак е премиер. Сотир Цацаров изкара 7-годишен мандат на главен прокурор и сега е председател на КПКОНПИ.

ТЕХНОЛОГИЯ НА РЕКЕТА

През май 2013 г. депутатът от ГЕРБ Емил Димитров напуска партията и разказва пред Би Ти Ви технологията на рекета на бизнеса по времето на управлението на партията. „Влиза някоя от службите, въз основа на някакъв сигнал, може и измислен, сваля всички на земята, изземва се всичката документация, след което върви някакъв друг сценарии – собствениците се канят на срещи за убеждаване. Не знам колко е масово, но не са били единични случаи. В никакъв случай не мога да кажа дали е ставало под ръководството на партията,” твърди Емил Димитров.

И дава пример: „В началото на мандата (първият мандат на ГЕРБ, започнал през 2009 г.) според статистиката в България се пушеха по 19,5 млрд. къса цигари. На тях сложете 20% контрабанда и пак остават близо 16 млрд. къса, които трябва да са обложени. В бюджета за 2013 г. са заложени 10,5 млрд. къса. – губят се едни 4-5 млрд. къса.” Той заявява, че е извел семейството си в страна от ЕС, защото има основания да смята, че животът на децата му е застрашен. Допълва, че е разказал пред нотариус „всичко, което знае”, и то ще бъде гаранция за сигурността му.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: Не коментира обвиненията.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Няма дори проформа разследване.

- Advertisement -

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Емил Димитров заедно с бившия земеделски министър Мирослав Найденов направи партия БАСТА и изчезна от публичното пространство. 

КТБ И ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ

В интервю за проекта „КТБ files“ през септември 2016 г. бившият банкер, а сега вече подсъдим по обвинение за източването на КТБ Цветан Василев обвинява Бойко Борисов, че върти бизнес с Делян Пеевски, и намеква, че им е плащал комисиони, за да купи „Булгартабак“ и „Виваком“, както и за да получи договори за ремонт на петролните и зърнените бази на „Държавния резерв“. „Според Пеевски Борисов, Доган и Александър Сталийски трябвало да получат бонуси за това, че разрешават сделката за „Булгартабак“, казва Цветан Василев. На въпрос каква е изгодата на Борисов, Василев отговаря: „Не знам какво получава, но със сигурност знае. А и той не е от тия, които не си искат“.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: Заявява, че ще заведе дело за клевета срещу Василев: „Свидетели сме на поредните опити за манипулативно интерпретиране на историята и хвърляне на нова порция лъжи, манипулации и откровени клевети срещу мен от същите хора, които го правеха 2013-2014 г. Тогава бях подложен на всевъзможни проверки. Аз категорично заявявам, че не участвам в никакви фирми, бизнеси или офшорки, както впрочем беше доказано още 2013 г., когато отново се сипеха поредица лъжи от медиите на кръга около една фалирала банка“.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Въпреки твърденията на Борисов, че е бил много пъти проверяван по случая с КТБ и обвиненията на Цветан Василев, и досега няма доказателство, че това се е случвало. Не са известни и резултатите от проверките на НАП. И в кориците на делото „КТБ“ няма дума за Борисов, нито за Пеевски, нито за сделките. Не е известно да има и дело за клевета на Борисов срещу Василев.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Цветан Василев е един от 18-те подсъдими по делото за източването на КТБ. От 6 години прокуратурата се опитва да го екстрадира от Сърбия, но засега удря на камък. Делян Пеевски е депутат от ДПС. На 16 ноември 2016 г. Борисов подава за втори път оставка. Обяснява я със загубата на Цецка Цачева на президентските избори. В момента отново е премиер.

МИЛИОНИ В ГАРАЖА НА БОРИСОВ

На 4 декември 2016 г. бизнесменът Гриша Ганчев разказва в интервю за Нова тв как лично е завел банкера Цветан Василев в дома на Бойко Борисов в Банкя през юни 2014 г. Срещата се състояла в гаража на Борисов. Поводът за нея е желанието на Василев да получи помощ за спасяването на КТБ. Лидерът на ГЕРБ обаче отказал. „Аз като какъв да я спася, като съм в опозиция?!“, казал Борисов.

„Целият разговор беше свързан с някакви милиони, раздавани насам-натам. Цветан казва: Тез пари съм ги дал на Сашо (Сталийски – б.р) да ти ги донесе, онез съм ги дал на Делян (Пеевски – б.р)  да ти ги донесе и т.н., Бойко му вика: Единият ме бутна от власт заедно с тебе, а другият не съм го виждал от шест месеца. Демек, че Сталийски, откакто е паднал от власт, дори здрасти не му е казвал“, разказва Ганчев.

Борисов отрекъл твърденията на Василев за парите, като казал, че „за 4 години е получил от него само една икона със сребърен обков, която седи в Министерския съвет“.

„Сега, каква е истината, какви пари, кой ги е пращал, как ги е пращал, защо ги е пращал, защото цифрите бяха много впечатляващи. Някъде се говореше за около 240 млн. лева общо, натрупани в годините“, заключи Гриша Ганчев.,

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: Потвърждава, че е имало такава среща, но не коментира обвиненията за раздавани милиони. „Няма да ми повярвате, но аз се заклевам – Цветан Василев дойде да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТV7 и цялата тази пасмина, която ми обграждаше къщата“, казва само той, визирайки идеята на Бареков да го громи всяка сутрин с преки включвания от Банкя.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Няма информация да е правена проверка или някой да е разпитван.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Собственикът „Литекс Комерс“ и на футболния клуб „ЦСКА-София“ Гриша Ганчев стана обект на акция на МВР и прокуратурата през 2012 г., когато на власт беше ГЕРБ. Беше арестуван и синът му Данаил. Те бяха обвинени, че не са платили 711 580,56 лв. данъци, защото са продавали захар без фактури. Срещу Гриша Ганчев беше повдигнато и обвинение за закана за убийство към тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов. През март т.г. Ганчев и синът му бяха оправдани на първа инстанция и по двете обвинения.

Според множество публикации Александър Сталийски-младши и кръгът „Котараците“ са сред най-приближените на Борисов. За последно за тях се говореше около фалита на КТБ, когато стана ясно, че са успели да спасят сметки с милиони.

„БАРСЕЛОНАГЕЙТ“

За първи път къщата в Барселона, свързана с Борисов, се споменава през 2015 г. в записите, станали известни като „Яневагейт“. Те са между бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева, семеен приятел на Цветан Цветанов, съдийката в СГС Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки. Янева казва за премиера: „Факт е, че към определени жени има и положително отношение. Сега има една, на която й купи къща в Барселона за 1.5 млн. евро“.

През май 2019 г. кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева също споменава къща в Барселона и 1,7 млн. евро, постъпили по сметка на фирмата EMA BGS SL. Управител на дружеството е бившата Мис Бикини Борислава Йовчева, а в последствие и нейният баща Георги Йовчев. Тези средства са предоставени от офшорната фирма Palms Enterprises (Overseas) LTD, на която номинален собственик е кипърски безработен Никос Михайлидис. Йовчева твърди, че парите водят до трима души – Иван Саздов, управител на “Tенис клуб Банкя” ЕООД и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София през 2005 г. , неговия съдружник – Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на фирма „Ипон“, и Йордан Христов, управител на „Спортни имоти Приморско“. Саздов и Христов са представлявали офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD в България. Съдружник във въпросната фирма е Gordon Holdings, чиито собственици през 2015 г. са осъдени във Великобритания за международна схема за пране на пари.

Скандалът се разрази с нова сила през февруари 2020 г., след като испанският вестник „Ел Периодико“ излезе с публикация, в която се твърди, че испанските власти разследват дали премиерът Бойко Борисов има отношение към международна схема за пране на пари, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми – Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с Борислава Йовчева. Разследването е по сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ от юли 2018 г. Бизнесменът Александър Чаушев се афишира като собственик на къщата и наемодател на Йовчева.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: „Това са врачки и махленски клюки, какво да се проверява. Искате ли ние с вас да се съберем тука, в студиото, да си говорим едни неща и после да искаме да се проверява. Записът на Ченалова, Янева и Мондешки нито ме е уязвил преди, нито сега. Малко съм омерзен от всичките – и в едната, и в другата посока. И че адвокатът си е траял толкова време, и че са влизали в такива взаимоотношения… Спомняте си времето, когато Бареков говореше за офшорните фирми на Борисов. Оказа се, че не само няма фирми, не участие – нищо, нула. Отдавна съм претръпнал“, коментира Борисов записите от „Яневагейт“.

Борисов не коментира сигналите на Йончева за Барселона. Но все отношение по публикацията в „Ел Периодико“, която според него цели да разклати правителството, да го дискредитира и зад нея стоят президентът Румен Радев (наречен от премиера “моя съсед по месторабота“) и Русия. На въпрос дали познава Йовчева той отговори, че “това да познаваш някого, не те прави замесен в каквото и да е. Много пъти съм казвал, че на тази тема не говоря, защото не е хубаво един мъж да коментира кой кого познава, защото стават бели, много хора си имат семейства след това”. Премиерът потвърди, че не е отговорил на испанските журналисти. „Защо да отговарям на нещо, което дори и ТАСС, които веднага го препечатаха, пишат, че няма доказателства. Да, Саздов беше шеф на комсомола в Банкя, когато бях ученик. С Христов съм играл тенис преди 15 години. Разбирам ги тези ченгеджийски номера. Преди 2 месеца ни предупредиха”, обясни той.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Започна разследване на „Яневагейт“, като на разпит са привикани Владимира Янева и Румяна Ченалова. После разследването се спира за месеци. То е възобновено след като става ясно, че третият участник – адвокат Мондешки сам си признава, че е присъствал, и дава показания. Специализираното звено „Антикорупция“ прекратява разследването през март 2017 г. 

Следите на сигнала на Йончева се губят в антикорупционната комисия КПКОНПИ, която в момента се оглавява от Сотир Цацаров.

След публикацията в „Ел Периодико“ спецпрокуратурата обяви, че се е самосезирала. Но няма данни какво прави по въпроса – дали Борисов или някой друг от споменатите са дали обяснения, дали е търсено съдействие от испанските власти за изясняване на фактите и т.н. Не е ясна и причината за протакането и на двете проверки, нито кои са наблюдаващите прокурори.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: След публикацията „Ел Периодико“ Йовчева затвори луксозния си бутик, а къщата беше пусната за продажба. В различни сайтове се появи информация, че тя е заминала за САЩ през Рим. Официално потвърждение няма. Не е ясно какво се случва и с останалите, чиито имена са замесени в скандала.

ХАЗАРТГЕЙТ“

В сигнал до прокуратурата обвиняемият Васил Божков твърди, че в продължение на 3 години, от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв. Историята започва през 2014 г., когато с помощта на Борисов и ГЕРБ Законът за хазартае променен така, че да позволява по-благоприятно облагане с такси на лотарията на Божков. Заради тази помощ Божков трябвало да плаща 20% от печалбата на бизнеса си към точно определени лица. Той публикува банкови извлечения от личните си сметки, от които се вижда как е теглил огромни суми кеш. Божков показа смс-и с Горанов, в които двамата  уговарят срещи и обсъждат работата на Държавната комисия по хазарта. Бизнесменът попита Борисов защо неговата пиарка Севделина Арнаудова е посещавала офиса му всеки месец.

РЕАКЦИЯТА НА БОРИСОВ: Премиерът отхвърли обвиненията на Божков като защитна теза на човек, преследван от закона: „Няма как да ме обича беглецът Божков с 18 обвинения и червена бюлетина от Интерпол“. Той не отрече, че членове на правителството са се виждали с хазартния бос, но той е бил водещ бизнесмен в цял един сектор. „Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ“, коментира премиерът пред БНТ. Той се закле по три различни начина, че не е взел подкуп – първо пред „Дневник“ в живота на внуците си, а после пред bTV и „Панорама“ във всичко свято. Борисов се закани, че ще дойде време, когато и той ще рисува комикси с разкрития.

РЕАКЦИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА: Първоначално главният прокурор Иван Гешев опита да се дистанцира от скандала. Той каза, че дори не си е направил труда да се запознае с обвиненията на Божков: „Не си причиних това да чета публикуваните есемеси. Колегите казаха, че не виждат нещо в тях, което да налага проверка на министър Горанов“. Едва след като Божков прати жалба до прокуратурата, Гешев каза, че сигналът му е разпределен за проверка в специализираната прокуратура.

КЪДЕ СА ГЕРОИТЕ: Скандалът не успя да разклати финансовия министър Владислав Горанов, който продължава да е чест пасажер в джипката на премиера. Борисов също не дава вид, че смята да сдаде властта предсрочно. Прокуратурата повдигна 18 обвинения на Васил Божков, който е в Дубай. Хазартният бос заяви, че смята да влезе в политиката, за да свали Борисов от власт. 

Материалът е на в. „СЕГА“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече