Екшън в Debat.bg: Николай Бареков нарочен за мутра в „Токуда”, журналистът завежда дела (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

Журналистът Николай Бареков бе нарочен за мутра при рутинен преглед в болница „Токуда”. Екшънът, разиграл се днес, добил мащаба на малка война между екс евродепутат и медицинско лице от иначе реномираната болница, видя репортер на Debat.bg.

Вижте цялата история през погледа на Бареков, изводите оставяме на вас:

Живеем в болна държава. Ето защо – вижте в звук и в картинки. Днес посетих за пореден път Болница Токуда с най-големия ми син, за да тествам себе си и него, като съвестен баща, за COVID 19, защото ни предстои пътуване в провинцията до баба му и дядо му.

Записахме си час от предния ден в 11:10 и 11:20, за което получихме уведомление със СМС надлежно от болницата (приложено). Десет минути преди часа за теста пристигнах съвестно с детето си пред Лабораторията – фургон пред Спешното и заварих потресаваща гледка с десетки наблъскани един друг люде (около 60-70 човека), повечето граждани бяха без маски и не спазваха никаква дистанция.

Оказаха се почти всички служители на една фирма. Попитах любезно за какъв час са записани чакащите. Наперена дама, очевидно отговорничката, заяви, че правят фирмена профилактика от сутринта до 11 часа. Беше 11 и трябваше да изчакам отстрани с детето часа си с десет минути.

Бях ПОВИКАН в точния час от докторите и поканен да вляза във фургона със сина ми за даване на секрети. Започна изведнъж скандал между дамата, неин бодигард (или нещо такова) и докторите, опитаха да нахлуят през прозореца на фургона!… Самата скандалджийка снимаше. Накрая снимах и аз как точно бях обиждан от нея. Очевидно пречеха на лаборантите да работят нормално, отношението на въпросната дама към мен, към хората в бели защитни костюми и детето ми беше отвратително.

Авторката на скандала се казва Мария Стойчева и е качила своята версия на бруталните си изпълнения безсрамно във ФБ. Като пациент и потребител аз бях в правото си, защото коректно изпълнихме със сина ми записания час и заповедите на отговорника на лабораторията.

Оказа се, че фирмата (за което пращам сигнал в Комисията за Защита на Потребителите) е получила правото да тества своите служители в рамките на три работни дни в три равни групи от днес до петък от 8:30 до 11:00 часа.

Вместо това, фирмата и въпросната дама, противно на всички здравни правила, са изсипали с автобуси всичките си работници още първия ден и дори са имали проблем със заплащането на услугата, което е забавило процеса.

- Advertisement -

Очевидно са решили да спестят пари от транспорт, пренебрегвайки строгите медицински правила, за да не се сее заразата и излагайки на непотребен риск пациенти и доктори. Вместо извинения или разбиране за неудобството, което причиниха на останалите граждани, сред които и хора със симптоми, насочени от РЗИ, последва психически тормоз върху лекарите, върху мен и върху детето ми.

Последваха обиди на живо и лъжи във ФБ. От въпросната и нагла гражданка, която очевидно не си беше свършила работата, Marya Stoicheva, бяха изречени нагли лъжи по мой адрес във ФБ и затова публично реагирам.

Бях с детето си, спазих часа си, спазвах инструкцията на лекарите, бяхме с ръкавици, маски и очила. “Мерцедесът” ми е точно 10-годишен. “Мутрата Бареков” е безработен баща на четирима синове – на 1,3,6 и 14 годинки.

Откога, питам аз, в България да спазваш правилата и да позволяваш да бъдеш обиждан публично пред детето ти – те прави “мутра”? Ще защитя правата си на гражданин и баща в съда, а въпросната фирма – нарушител и дамата, която отговаряше за работниците – ще дам на КЗП. Това съм казал и в нейния клип, заради когото въпросната дама лъже безочливо, че съм заплашвал.

Откога да сезираш като потребител институциите за нередности е „заплашване“? Моля ви, изгледайте внимателно нейното видео и коментирайте, ако смятате, че съм нарушител. За протокола тестът ми е извършен в 11:19 минути, десет минути след дадения ми от болницата час и е негативен. На резила станаха свидетели мнозина граждани. Позорните обиди към докторите и мен станаха пред очите на стресираното дете.

Наистина мутренският манталитет е превзел всеки, видял се с малко власт и решил да прегази правилата.

Правилата на коректността и здравните правила, които не са измислени за удобство на лекарите, а за НАШАТА БЕЗОПАСНОСТ!!! Аз дарих лични 10 хиляди лева и джип за още 50 хиляди (платих и 4 000 лева данък) безвъзмездно за Лабораторията в Пловдив, но никога не съм се възползвал. Изследвам се винаги в София с моето семейство и си плащам от джоба.

Публикувахте от Nikolay Barekov в Вторник, 16 юни 2020 г.

Публикувахте от Nikolay Barekov в Вторник, 16 юни 2020 г.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече