Проф. Александър Маринов: Борисов е наясно откъде идват ударите, но не може да го каже публично

0

- Advertisement -

ГЕРБ смениха тактиката си от вчера до днес, коментира председателят на Стратегическия съвет при президента

„Управлението на държавата, моделът, по който се осъществява, се намира в безпрецедентна криза, след като се случват такива неща и се дават такива обяснения“. Така проф. Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет при президента, коментира брифинга на премиера Бойко Борисов и управляващата партия ГЕРБ заради скандалния запис и снимки, изтекли в социална мрежа, съобщава „Епицентър“.

По думите му всеки подобен факт изисква най-сериозно внимание, защото „е посегателство не само върху една личност, а срещу институциите“.

- Advertisement -

Той беше категоричен, че „проблемът не е за отношението на институциите, а проблемът е за състоянието на някои институции и като цяло на модела на управление на държавата“.

Според проф. Маринов премиерът е наясно откъде идват ударите и заплахите, но не може да го каже публично.

В предаването „12+3“ проф. Александър Маринов коментира, че ГЕРБ са сменили тактиката си от вчера, когато на брифинга президентът е бил изкаран като „главния виновник и най-голямата заплаха“, а днес вече говорят за съвсем конкретни предположения за човек от най-близкото обкръжение на премиера Бойко Борисов: „Вярно, че предишно близко обкръжение“, уточни той.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече